Νέο «εξοικονομώ»: Οι κρίσιμες ημερομηνίες και τα λάθη που πρέπει να αποφεύγονται


Εξοικονομώ κατ’ οίκον: Αναφορικά με το νέο πρόγραμμα η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός ότι δεν ισχύει η σειρά προτεραιότητας με βάση το ποιος θα πατήσει πρώτος το… πλήκτρο.

Η αγωνία χιλιάδων ιδιοτήτων ακινήτων χτυπά κόκκινο σχετικά με την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την έγκριση του φακέλου ενεργειακής αναβάθμισης των κατοικιών τους στο πλαίσιο του «Νέο Εξοικονομώ»

Οι ενδιαφερόμενοι από τις 13 Δεκεμβρίου και σταδιακά έως τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, πρέπει να έχουν υποβάλει τους φακέλους τους μέσω των τεχνικών συμβούλων τους. Η σωστή προετοιμασία αποτελεί τη βάση για να λάβουν γρήγορα την έγκριση και κατ’ επέκταση τα ποσά της επιδότησης, αποφεύγοντας τα λάθη.

Στους προηγούμενους κύκλους, είχαν διαπιστωθεί λάθη στα τετραγωνικά μέτρα, στη διεύθυνση, στον όροφο, στον ταχυδρομικό κώδικα, στο έντυπο καταγραφής των παρεμβάσεων, στα στοιχεία των τιμολογίων ή στον αριθμό παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αναφορικά με το νέο πρόγραμμα η ιδιαιτερότητά του έγκειται στο γεγονός ότι δεν ισχύει η σειρά προτεραιότητας με βάση το ποιος θα πατήσει πρώτος το… πλήκτρο.
Η κατάλληλη προετοιμασία του φακέλου για την υποβολή του αιτήματος ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίου θέτει πρώτα από όλα μια σειρά βασικών προϋποθέσεων.

Έτσι, για να επιλεγεί μια κατοικία και να ενταχθεί στο πρόγραμμα, πρέπει να είναι νόμιμη, να μην έχει κριθεί κατεδαφιστέα, να έχει καταταχθεί σε ενεργειακή κλάση χαμηλότερη ή ίση της Γ, να έχει περιληφθεί ως κύρια κατοικία στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του ενοίκου ή στο Ε-2, εάν υπάρχει σχετική μίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση, και να αναγράφεται ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου στο Ε-9. Εκτός από τις παραπάνω προϋποθέσεις, η αίτηση του ενδιαφερόμενου έχει ουσιαστική σημασία, εάν και εφόσον καλύπτει τον ελάχιστο ενεργειακό στόχο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ