Πιστοποιητικό εμβολιασμού ισχύς: Από 1/2 λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει την 3η δόση


O υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως το μέτρο λήξης της ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες μετά τη δεύτερη δόση θα εφαρμοστεί από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022. Όπως εξήγησε, το πιστοποιητικό εμβολιασμού μετά από δύο δόσεις εμβολίου κατά της Covid θα έχει διάρκεια επτά μήνες. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι μετά το πέρας του διαστημάτος θα μπορεί ο πολίτης να ταξιδέψει στην Ευρώπη, καθώς η 9μηνη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού θα ισχύει κανονικά.

500.000 δικαιούχοι της 3ης δόσης παραμένουν ανεμβολίαστοι

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (9/1) στον ΑΝΤ1, περίπου 500.000 είναι οι δικαιούχοι που δεν έχουν κάνει ακόμα την 3η δόση του εμβολίου κατά της Covid.

Μέχρι τη Δευτέρα θα έχει επιλυθεί το πρόβλημα της έλλειψης φαρμάκων

Αναφοριά με το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα λυθεί το πρόβλημα.

Επιπλέον 300 κλίνες Covid προστίθενται στις ιδιωτικές κλινικές

Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε ότι από την 10η Ιανουαρίου επιπλέον 300 κλίνες Covid διατίθενται σε ιδιωτικές κλινικές.

Για τις ελλείψεις self test στα φαρμακεία μία ανάσα πριν το άνοιγμα των σχολείων

Για τις ελλείψεις self test στα φαρμακεία λίγο πριν το ανοίγμα των σχολείων, ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι όσοι δεν πρόλαβαν να προμηθευτούν τους αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους στα φαρμακεία, θα μπορούν να κάνουν test στις σχολικές μονάδες το πρωί της Δευτέρας, από τα αποθέματα διαγνωστικών ελέγχων Covid που διαθέτουν τα σχολεία. Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε πως «οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες, το 90% μαθητών και εκπαιδευτικών έχουν προμηθευτεί self test και δεν πρόκειται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στην επανέναρξη των σχολείων».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ