Ο ξενοδόχος – εφιάλτης για τις τράπεζες – Αποζημίωση “μαμούθ” 363 εκατ. ευρώ από Πειραιώς, Alphabank και Eurobank


Αποζημίωση που «αγγίζει» τα 363 εκατομμύρια ευρώ για την αποκατάσταση της υλικής ζημίας και της ηθικής βλάβης που, όπως λένε, έχουν υποστεί, διεκδικούν ο Παντελής και η Άννα Μαντωνανάκη από 3 τράπεζες, ισάριθμους υψηλόβαθμους τραπεζίτες, το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και εταιρείες ειδικού σκοπού

Μετά την οριστικοποίηση των 8 διαιτητικών αποφάσεων που επιδικάζουν στην «Αττικός Ήλιος», συμφερόντων του ομίλου Μαντωνανάκη, αποζημιώσεις από το Δημόσιο που ξεπερνούν αθροιστικά τα 620 εκατομμύρια ευρώ για την υπόθεση του ξενοδοχείου Grand Resort στο Λαγονήσι, το αφεντικό του ομίλου Παντελής Μαντωνανάκης, αποφάσισε να διεκδικήσει μέσω δικαστηρίων στο Λασίθι της Κρήτης όπου προφανώς είναι η έδρα των επιχειρήσεών του, από 3 τράπεζες το ποσό των 363 εκατ. ευρώ.

Κατηγορούν τις τράπεζες Alpha Bank , Πειραιώς, Eurobank και το πρώην Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για «δόλιο σχέδιο» καταγγελίας ενός «εξασφαλισμένου» Κοινού Ομολογιακού Δανείου προκειμένου «να υποτιμήσουν την περιουσία τους και να επιτύχουν την υφαρπαγή της».

Ο γιος και η κόρη του Κωνσταντίνου Μαντωνανάκη που έφυγε από τη ζωή στις 10 του περασμένου Αυγούστου, αποδίδουν στους εναγόμενους «μένος σε βάρος του πατέρα τους» που είχε ως αποτέλεσμα «να υποστεί ψυχικό άλγος και να κλονιστεί η υγεία του, στερώντας του χρόνο ζωής».

Για να γίνει κατανοητό γιατί συμβαίνουν όλα αυτά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το ξενοδοχειακό συγκρότημα Λαγονησίου ιδιοκτησίας ΕΤΑΔ, εκμισθώθηκε έπειτα από διαγωνισμό στην «Αττικός Ηλιος» με σύμβαση του 1999, η οποία τροποποιήθηκε στη συνέχεια, μία φορά το 2003 και άλλη μία το 2009.

Με αυτές συμφωνήθηκε με το Δημόσιο να δοθεί και η παρακείμενη έκταση προκειμένου να μπορέσει η παραχωρησιούχος να μεταφέρει συντελεστή δόμησης στην κύρια έκταση και να αναπτύξει κατοικίες και επεκτάσεις της μονάδας που θα καθιστούσαν την επένδυση και μαζί και το δανεισμό βιώσιμα.

Έτσι επειδή αυτή η έκταση δεν παραδόθηκε (μεταξύ άλλων διεκδικείται από τον Δήμο Καλυβίων) και καθώς στη σύμβαση του 2009 αναφερόταν επακριβώς πως θα αποζημιωνόταν η «Αττικός Ήλιος» σε μια τέτοια περίπτωση, η «Αττικός Ήλιος» προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Έπειτα από μία δεκαετία δικών, εφέσεων, παραπομπών στον Άρειο Πάγο και (8) διαιτησιών έφτασε σήμερα ο βασικός της μέτοχος Παντελής Μαντωνανάκης να έχει στα χέρια του επιδικασμένες απαιτήσεις ύψους 625 εκατ. κατά του Δημοσίου.

Επιπρόσθετα προ ολίγων μηνών,r στα μέσα Δεκεμβρίου του 2021, του επιδικάσθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (όπως κρίθηκε με την υπ’ αριθ. 2068/2021 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) υπόθεση αγωγής εναντίον 3 τραπεζιτών από τους οποίους ζητάει αποζημίωση 65 εκατ. ευρώ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ