Σεισμός: Σεισμική δόνηση 5,3 ρίχτερ στη Φλώρινα


Στις 23:43 μ.μ. της Κυριακής σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ λίγο έξω από την Φλώρινα. Μάλιστα στις αναζητήσεις αναφέρεται και έως 5,5 ρίχτερ ο σεισμός στην περιοχή. Λόγω της έντασης του σεισμού και του χαμηλού εστιακού του βάθους, ο σεισμός έγινε αντιληπτός σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και στην περιοχή των Σκοπίων. Οι κάτοικοι πέρασαν μια εφιαλτική βραδιά, καθώς φοβούνται όπως είναι λογικό για το τι έπεται. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι από εκείνη την στιγμή μέχρι και τώρα έχουν σημειωθεί 11 μετασεισμοί και θα υπάρξουν και άλλοι.

 

Σεισμική δόνηση στη Φλώρινα

Ο σεισμός έγινε 2 χιλιόμετρα δυτικά της Φλώρινας και το εστιακό του βάθος ήταν μόλις 10 χιλιόμετρα. Έχουν ήδη αναφερθεί υλικές ζημιές, τόσο σε εξωτερικούς χώρους όσο και σε σπίτια. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, η τοπική αστυνομία και το ΕΚΑΒ βρίσκονται σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, καθώς η μετασεισμική δραστηριότητα καταδεικνύει πως δεν έχει τελειώσει ακόμη και υπάρχει ο φόβος για ακόμη μεγαλύτερο σεισμό. 10 λεπτά αργότερα από τον κύριο σεισμό, εξάλλου, σημειώθηκε νέα σεισμική δόνηση της τάξεως των 4,1 ρίχτερ που επέτεινε τον φόβο και την ανησυχία στη Βόρεια Ελλάδα.

Οι ειδικοί είναι σχετικά καθησυχαστικοί, αλλά θέλουν να παρατηρήσουν το φαινόμενο περαιτέρω και έπειται να διεξαγάγουν τα συμπεράσματά τους. Επομένως, αναμένονται ανακοινώσεις το πρωί σε σχέση με την πραγματική σοβαρότητα της κατάστασης και επανεκτίμηση των μέτρων που πρέπει να παρθούν. Τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά πρόκειται να παραμείνουν κλειστά για σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στην Φλώρινα, αλλά και στις Πρέσπες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ