Άνοιγμα σχολείων: Βρέθηκαν 14.000 κρούσματα από τα self test σε μαθητές και καθηγητές


Περίπου 14.000 κρούσματα έχουν ανιχνευτεί μέσω των self test που έγιναν υποχρεωτικά σε μαθητές και καθηγητές για την επιστροφή τους στα σχολεία

Συνολικά 14.000 ήταν τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν από τα self test που έγιναν από μαθητές και εκπαιδευτικούς πριν το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν ότι συνεχίζεται η διάθεση των self test στα σχολεία, ενώ το σημαντικό είναι ότι τις τελευταίες ημέρες υπεβλήθησαν σε τεστ 1,6 εκατ. άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων ήταν ασυμπτωματικοί.

«Στην περίοδο του μεγάλου peak των κρουσμάτων δεν θα έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία, self test δεν υπήρχαν, είχαμε μερικά, αγοράσαμε κι άλλα και έτσι καταφέραμε να έρθουμε στο σχολείο», δήλωσε ένας γονιός που συνόδευε τη μικρή του κόρη στο σχολείο.

«Φοράω τη μάσκα για να προστατεύομαι», «εγώ πάω δευτέρα δημοτικού και θέλω να πάω σχολείο για να μην χάσω όλα μου τα μαθήματα», έλεγαν παιδάκια του ίδιου δημοτικού με την είσοδό τους στο σχολείο.

«Με αισιοδοξία ξεκινάμε σήμερα την πρώτη ημέρα της καινούργιας χρονιάς. Από τις 7 περιμένουμε σήμερα να έρθει κάποιος γονιός που δεν έχει προλάβει να πάρει σελφ τεστ και να το κάνει εκτός σχολείου για να το δηλώσει στην πλατφόρμα. Για την ώρα έχουμε κάποια κρούσματα στο σχολείο, συγκεκριμένα έχουμε 4 δηλώσεις ‘’κόκκινου’’ και έχουμε και δέκα γονείς που μας είπαν ότι δεν θα φέρουν τα παιδιά στο σχολείο, είτε γιατί έχουν νοσήσει οι ίδιοι, είτε γιατί φοβούνται μήπως νοσήσουν τα παιδιά από άλλους», δήλωσε ο διευθυντής δημοτικού σχολείου της Αγίας Παρασκευής το πρωί της Δευτέρας.

Με τα τεστ ανά χείρας επιστρέφουν σήμερα στις σχολικές αίθουσες, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, δεκάδες χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα, καθώς μετά από πολλές συζητήσεις -αλλά και αντιδράσεις- για το αν έπρεπε να ανοίξουν τα σχολεία τη στιγμή που έχουμε 50.000 ενεργά κρούσματα σε παιδιά, δόθηκε το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ