Ανώτατη Δικαστής ΗΠΑ: «Ψευδής» ισχυρισμός ότι περισσότερα από 100.000 παιδιά είναι «σε σοβαρή covid-19»


Ανώτατη Δικαστής ΗΠΑ: Η Washington Post κατακρίνει τη Sotomayor για «ψευδή» ισχυρισμό για την COVID ότι «πάνω από 100.000» παιδιά βρίσκονται σε «σοβαρή κατάσταση» Η εφημερίδα έδωσε στη Sotomayor «τέσσερις Πινόκιο» για την «παράλογα υψηλή» σιλουέτα της Η διευθυντής του CDC διορθώνει τον δήμαρχο του Justice Soto σχετικά με τον εσφαλμένο χαρακτηρισμό των παιδιατρικών νοσηλειών

Η διευθύντρια του CDC, Dr. Rochelle Walensky, προσχώρησε στο «Fox News Sunday» για να συζητήσει τα τελευταία σχετικά με τις παιδιατρικές νοσηλείες, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων παιδιών με COVID-19 είναι λιγότερος από 3.500.

Η Washington Post κάλεσε τη δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Sonia Sotomayor το Σάββατο για τον «ψευδή» ισχυρισμό της ότι περισσότερα από 100.000 παιδιά είναι «σε σοβαρή κατάσταση», πολλά από αυτά σε αναπνευστήρες, λόγω της COVID-19. Η Washington Post πραγματοποίησε αυτό που αποκαλούν «Το τεστ του Πινόκιο» και έδωσε στη Sotomayor «τέσσερις Πινόκιο» για την «παράλογα υψηλή» φιγούρα της, υποστηρίζοντας ότι «είναι σημαντικό για τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου να εκδίδουν αποφάσεις με βάση σωστά δεδομένα».

Η Sotomayor δέχθηκε έντονες επικρίσεις την Παρασκευή, αφού υπέδειξε ψευδώς ότι πάνω από 100.000 παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες νοσηλεύονται λόγω της COVID-19.

Η Sotomayor υπερεκτίμησε δραστικά τον αριθμό των νέων που αρρώστησαν βαριά από τον κορωνοϊό κατά τη διάρκεια προφορικών συζητήσεων σχετικά με την εντολή της κυβέρνησης Μπάιντεν στις ιδιωτικές επιχειρήσεις να εμβολιάζονται ή να ελέγχονται συχνά οι εργαζόμενοι. “Έχουμε νοσοκομεία που είναι σχεδόν πλήρως εξοπλισμένα με άτομα βαριά άρρωστα σε αναπνευστήρες. Έχουμε πάνω από 100.000 παιδιά, τα οποία δεν είχαμε ποτέ πριν, σε σοβαρή κατάσταση, πολλά σε αναπνευστήρες”, είπε.

Η Washington Post επέκρινε τον ισχυρισμό της Sotomayor ως «εξαιρετικά λανθασμένο, υποθέτοντας ότι αναφέρεται σε νοσηλείες, δεδομένης της αναφοράς σε αναπνευστήρες».

Η εφημερίδα επισήμανε στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ που έδειξαν ότι μέχρι τις 8 Ιανουαρίου υπήρχαν περίπου 5.000 παιδιά νοσηλευόμενα σε παιδιατρικά κρεβάτια, είτε με ύποπτη COVID είτε με επιβεβαιωμένο εργαστηριακό τεστ και σημείωσε ότι ο αριθμός περιλαμβάνει ασθενείς σε κρεβάτια παρατήρησης.

«Έτσι, ο αριθμός της Sotomayor είναι τουλάχιστον 20 φορές υψηλότερος από την πραγματικότητα, ακόμη και πριν προσδιορίσετε πόσοι είναι σε «σοβαρή κατάσταση», ανέφερε η Washington Post. Αναφερόμενη σε δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), η εφημερίδα σημείωσε επίσης ότι έχουν γίνει περίπου 83.000 εισαγωγές παιδιών επιβεβαιωμένων με COVID από την 1η Αυγούστου 2020, ενώ επισημαίνει ότι υπάρχουν περισσότερα παιδιά που νοσηλεύονται τώρα από όμικρον από οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μιλώντας στο «Fox News Sunday», η διευθύντρια του CDC, Δρ Ροσέλ Βαλένσκι, σημείωσε ότι επί του παρόντος ο αριθμός των παιδιατρικών νοσηλειών λόγω της COVID-19 είναι μικρότερος από 3.500.

«Ενώ οι νοσηλείες παιδιατρικών ασθενών αυξάνονται, εξακολουθούν να είναι περίπου 15 φορές λιγότερες από τις νοσηλείες των δημογραφικών μας στοιχείων μεγαλύτερης ηλικίας», δήλωσε η Walensky την Κυριακή.

Όπως και με προηγούμενα στελέχη του ιού, οι νεότεροι άνθρωποι διατρέχουν πολύ λιγότερο κίνδυνο από τους ηλικιωμένους να εμφανίσουν σοβαρά αποτελέσματα από τον κορωνοϊό.

Το Ανώτατο Δικαστήριο άκουσε επιχειρήματα την Παρασκευή σε μια δημόσια συνεδρίαση υψηλού διακυβεύματος για να αποφασίσει εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να αρχίσει να επιβάλλει τις σαρωτικές απαιτήσεις εμβολίου για την COVID-19 που επηρεάζουν σχεδόν 100 εκατομμύρια εργαζόμενους.

Για σχεδόν τέσσερις ώρες, οι δικαστές άκουσαν προφορικά επιχειρήματα σχετικά με τους ομοσπονδιακούς κανόνες εμβολίων και δοκιμών ή τις επιχειρήσεις με 100 υπαλλήλους ή περισσότερους και για τις εντολές εμβολίων για εργαζόμενους στον τομέα της υγείας σε εγκαταστάσεις που λαμβάνουν χρηματοδότηση Medicaid και Medicare.

Η επιβολή των πολιτικών, που ανακοινώθηκαν τον Νοέμβριο, έχει τεθεί σε αναμονή εν αναμονή επίλυσης στο ανώτατο δικαστήριο.

Η Sotomayor προτάθηκε από τον Πρόεδρο Ομπάμα και βρίσκεται στο Ανώτατο Δικαστήριο από το 2009.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ