Αποτοξίνωση μετά τις γιορτές: Χάστε τα κιλά των διακοπών σε λίγες ημέρες


Οι γιορτές μπορεί να πέρασαν, αλλά τα κιλά μάς έμειναν! Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνια είναι ημέρες που όλοι τρώμε πολύ! Γι’ αυτό τον λόγο, έχει έρθει η ώρα να ξεφορτωθούμε τα περιττά κιλά! Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Βάλε στη διατροφή σου τις πιο αποτοξινωτικές τροφές που μπορείς να βρεις στο σουπερμάρκετ! Η αποτοξίνωση είναι μια πρακτική χιλιάδων ετών που ακολουθείται από όλους τους γνωστούς πολιτισμούς της αρχαιότητας με σκοπό την ξεκούραση, την κάθαρση και τη φροντίδα του σώματος από μέσα προς τα έξω. Απομακρύνοντας και εξαλείφοντας τις τοξίνες από το ανθρώπινο σώμα,
και τροφοδοτώντας το με υγιεινές τροφές, διευκολύνεται η προστασία του οργανισμού από ασθένειες και η διατήρηση της υγείας.

5 τροφές για την αποτοξίνωση του οργανισμού

  • Γκρέιπφρουτ: Αυτό το νόστιμο εσπεριδοειδές είναι γνωστό για τις πολλές ιδιότητες που προάγουν την υγεία, ειδικά όταν πρόκειται για αποτοξίνωση. Η πόση ενός χυμού γκρέιπφρουτ κάθε μέρα μπορεί να είναι ένας απλός τρόπος για να διατηρήσεις το συκώτι σου υγιές.
  • Λαχανάκια Βρυξελλών: Χορταστικά, γευστικά και γεμάτα φυτικές ίνες, τα λαχανάκια Βρυξελλών αποτελούν μια καταπληκτική προσθήκη σε μια υγιεινή δίαιτα αποτοξίνωσης. Όχι μόνο μπορούν να συμβάλουν θετικά στη λειτουργία του μεταβολισμού, αλλά τα λαχανάκια Βρυξελλών έχει επίσης αποδειχθεί ότι ενισχύουν την υγεία του ήπατος και ενισχύουν την αποτοξίνωση.
  • Μούρα: Τα μούρα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών, δύο σημαντικά συστατικά μιας καλά ισορροπημένης δίαιτας αποτοξίνωσης. Οι φυτικές ίνες κινούνται αργά μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα και βοηθούν στην αύξηση του όγκου των κοπράνων για την υποστήριξη της κανονικότητας και την αποβολή των αποβλήτων πιο αποτελεσματικά. Τα αντιοξειδωτικά έχουν αποδειχθεί σε ζωικά μοντέλα ότι προστατεύουν το συκώτι από το οξειδωτικό στρες ενώ ταυτόχρονα διατηρούν τη λειτουργία των κυττάρων του ανοσοποιητικού. Τα μούρα όπως τα βατόμουρα και οι φράουλες έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και μπορούν να προάγουν την ενυδάτωση καθώς και την κατάλληλη αποβολή.

  • Παντζάρια: Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προσθέσεις τα παντζάρια στη διατροφή σου. Όχι μόνο είναι ζωντανά και γεμάτα χρώμα, αλλά είναι επίσης πλούσια σε μια σειρά από βιταμίνες, μέταλλα και μικροθρεπτικά συστατικά που μπορούν να ενισχύσουν την αποτοξίνωση. Μια μελέτη σε ζώα διαπίστωσε ότι η τακτική κατανάλωση χυμού παντζαριού βοήθησε στην αύξηση των επιπέδων πολλών βασικών ενζύμων που εμπλέκονται στην αποτοξίνωση.
  • Σπόροι Chia: Συχνά διαφημίζεται ως υπερτροφή, τα οφέλη του σπόρου chia κυμαίνονται από
    ενισχυμένη πέψη έως καλύτερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι σπόροι chia μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην αποτοξίνωση. Συσκευάζονται σε τόνους φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της κίνησης των πραγμάτων μέσω του πεπτικού συστήματος, επιτρέποντας την αποτελεσματική απέκκριση των αποβλήτων. Επιπλέον, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά για την καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και την προστασία του συκωτιού σας από βλάβες και ασθένειες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ