Πρωινό ξύπνημα: Έξυπνοι τρόποι για να γίνεις άμεσα πρωινός τύπος


Για πολλούς ανθρώπους το πρωινό ξύπνημα είναι ένα βάσανο! Είναι απολύτως λογικό να μη μπορείς να ξυπνήσεις πρωί αν ξενυχτάς βλέποντας σειρές, αν τρως βαριά ή αν πατάς συνεχώς το snooze στο  ξυπνητήρι! Για να γίνεις πρωινός τύπος, χρειάζεσαι ένα καλό πρόγραμμα, το οποίο θα σε βοηθήσει, ειδικά αν είσαι γονιός και ενδιαφέρεσαι να ξυπνάς ευχάριστα! Πώς, όμως, θα γίνει αυτό;

7 τρόποι που θα σε βοηθήσουν να ξυπνάς πρωί

  • Βάλε έναν στόχο: Αν βάλεις στο μυαλό σου ως στόχο να ξυπνήσεις πρωί, τότε θα το καταφέρεις.  Αυτό θα σε κάνει να κοιμηθείς πιο νωρίς για να ξυπνήσεις στην ώρα σου!
  • Δημιούργησε μια πρωινή ρουτίνα: Οργάνωσε τις πρωινές σου συνήθειες και βαλ’ τες σε μία σειρά! Για παράδειγμα, μπορείς να ξεκινάς τη μέρα σου με ένα ντους, μετά ντύσου, φάε το πρωινό σου,
    πλύνε τα δόντια σου, φτιάξε τα μαλλιά σου, βάλε τις κρέμες σου, βάψου και είσαι έτοιμος/ -η να πας δουλειά!
  • Ξεκίνησε αργά: Ξεκίνησε με τον ύπνο τουλάχιστον 15-30 λεπτά νωρίτερα από τη συνηθισμένη ώρα σου. Στη συνέχεια, προσπάθησε να ξυπνάς 15-30 λεπτά νωρίτερα από τη συνηθισμένη ώρα αφύπνισης. Προσπάθησε να το κάνεις αυτό για μια εβδομάδα. Ακόμα κι αν αποτύχεις, απλά προσπάθησε ξανά.

  • Κράτα το τηλέφωνό σου μακριά: Αν βάζεις ξυπνητήρι στο κινητό σου, τοποθέτησέ το σε κάποιο άλλο δωμάτιο. Αν σηκωθείς για να το κλείσεις, τότε θα καταφέρεις να ξυπνήσεις πιο γρήγορα!
    5. Απόκτησε φυσικό φως και καθαρό αέρα: Όταν σηκωθείς, φρόντισε να ανοίξεις τις κουρτίνες για να μπει φως και, στη συνέχεια, άνοιξε τα παράθυρα για να αεριστεί το δωμάτιο! Απομακρύνοντας το διοξείδιο του άνθρακα από το δωμάτιο, θα είναι πιο εύκολο να ξυπνήσει ο εγκέφαλός σου!
  • Το σώμα σου μπορεί να σε ακούσει: Αν πριν κοιμηθείς έχεις φάει βαριά, είναι σίγουρο πως δεν θα ξυπνήσεις εύκολα! Επίσης, ένα όμορφος τρόπος για να αφυπνίσεις τον εγκέφαλο είναι η ενυδάτωση του οργανισμού. Πιες ένα ποτήρι νερό με μία φέτα λεμόνι! Η διάθεσή σου θα αλλάξει αμέσως!
  • Επίτρεψε στον εαυτό σου ημέρες διαλείμματος: Δεν χρειάζεται να ξυπνάς καθημερινά στις 6 ή στις 7 το πρωί. Επίλεξε 2 μέρες την εβδομάδα να ξυπνάς 1-2 ώρες αργότερα! Με αυτόν τον τρόπο κι εσύ θα νιώθεις πιο ξεκούραστος / -η και θα είσαι γεμάτος/ -η ενέργεια!!!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ