Όμικρον διπλή νόσηση: Μπορεί κάποιος να νοσήσει από Όμικρον δύο φορές;


Η Ινδία ανέφερε 1.79.723 κρούσματα της νόσου του κορωνοϊού (Covid-19) τη Δευτέρα, καθώς η νέα παραλλαγή Όμικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σε ολόκληρη τη χώρα. Όλοι αγωνίζονται αυτήν τη στιγμή, καθώς η Ινδία είναι μάρτυρας του τρίτου κύματος της πανδημίας Covid-19. Η κυβέρνηση έχει θέσει νέες κατευθυντήριες γραμμές για να περιορίσει την εξάπλωση και υπάρχει μια συνεχής ροή νέων πληροφοριών. Υπάρχουν πολλά σχετικά με αυτήν την παραλλαγή που οι επιστήμονες και οι ερευνητές ακόμα δεν γνωρίζουν. Μια ερώτηση που έχει προκύψει είναι εάν μπορεί κάποιος να νοσήσει με την παραλλαγή Όμικρον δύο φορές.

Είναι δυνατή η διπλή νόσηση με Όμικρον;

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είναι δυνατή η νόσηση με Όμικρον για δεύτερη φορά. Ο ΠΟΥ δημοσίευσε μια σημείωση για την παραλλαγή της Όμικρον και είπε ότι είναι πιθανό να επηρεαστείτε για δεύτερη φορά. Όχι μόνο αυτό, μπορεί επίσης να επηρεάσει τα άτομα που έχουν αναρρώσει από τον Covid. Και τα άτομα που δεν είναι εμβολιασμένα διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο. Ο ΠΟΥ δημοσίευσε ένα σημείωμα στον ιστότοπό του τον περασμένο μήνα.

“Τα άτομα που έχουν αναρρώσει από την Covid-19 έχουν 3 έως 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να μολυνθούν εκ νέου με την Όμικρον σε σύγκριση με τη Δέλτα”. Ωστόσο, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για τη σοβαρότητα της επαναμόλυνσης. Ο ΠΟΥ είπε περαιτέρω ότι η παραλλαγή επηρεάζει κυρίως νεαρούς ενήλικες ηλικίας 20 και 30 ετών και εξαπλώνεται στις μεγάλες πόλεις. Η παραλλαγή του όμικρον έχει τη δύναμη να μολύνει εκ νέου όσους έχουν φυσική ανοσία. Οι γιατροί και οι ερευνητές είναι ακόμα ασαφές τι ανοσία δίνει στους ανθρώπους η παραλλαγή Όμικρον.

Αν και, σύμφωνα με μια μελέτη, η παραλλαγή omicron μπορεί να δώσει ανοσία σε άλλες παραλλαγές Covid-19, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής Delta. Υπάρχει μια γενική συναίνεση ότι η μόλυνση από την Όμικρον είναι πιο ήπια από το Delta. Ωστόσο, ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Δρ Τέντρος, σε συνέντευξη Τύπου είπε: “Ενώ η Όμικρον φαίνεται να είναι λιγότερο σοβαρή σε σύγκριση με τη Δέλτα, ειδικά σε όσους έχουν εμβολιαστεί, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κατηγοριοποιηθεί ως ήπια”. Είναι καλύτερο να καλύψετε και να διατηρήσετε την κοινωνική απόσταση για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την παραλλαγή Όμικρον.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ