Κύπρος – Αβέρωφ: Υπέβαλε και επίσημα υποψηφιότητα για τις Προεδρικές


Tην υποψηφιότητα του για το χρίσμα του Υποψήφιου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, μέσα από τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΔΗΣΥ, υπέβαλε σήμερα ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κύριος Νεοφύτου υπέβαλε την υποψηφιότητα του λίγα λεπτά πριν από τις δώδεκα το μεσημέρι και τη λήξη της διαδικασίας.

Απάντησε μάλιστα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με τις προθέσεις του απερχόμενου Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη.

“Ο καθένας μπορεί να πράξει ότι θεωρεί σωστό. Άκουσα και χάρηκαν που ο ο Νίκος Χριστοδουλίδης δηλώνει Συναγερμικός. Θα τον ήθελα μετά την τολμηρή πρόταση μας να υποβάλει υποψηφιότητα στον Συναγερμό, σεβόμαστε την απόφαση του.”

Τόνισε ότι “θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διατηρήσουμε την ενότητα του ΔΗΣΥ και της χώρας” υπογραμμίζοντας ότι “αυτός είναι ο ιστορικός ρόλος της παράταξης.”

Ερωτηθείς εάν θα επιδιώξει συνεργασίες και με άλλα κόμματα, παρέπεμψε στις αποφάσεις του Πολιτικού Γραφείου για έναρξη επαφών πριν από το Ανώτατο Συμβούλιο.

“Για να αλλάξουμε τη χώρα μας ακόμη πιο πολύ προς το καλύτερο. Έχουμε ανάπτυξη, διαχειριστήκαμε την πανδημία, χωρίς να λέω ότι δεν κάναμε λάθη. Χρειαζόμαστε συμμαχίες στη Βουλή, είμαι έτοιμος να συζητήσω.”

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου περιέγραψε επίσης το πρόγραμμά του που στοχεύει όπως είπε σε:

Στα επόμενα χρόνια θα έχουμε μεγάλες ευκαιρίες για να αναβαθμίσουμε τη ζωή των συμπολιτών μας για να δημιουργήσουμε τις προυποθέσεις ενός καλύτερου μέλλοντος για τους νέους του τόπου μας.

Ένα δίκαιο κοινωνικό κράτος, θεσμικά κατοχυρωμένη διαφάνεια και λογοδοσία
Με την μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, την επίλυση του εθνικού μας θέματος που να διασφαλίζει την επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού και την ευημερία όλων των Κυπρίων.

Ο κ. Νεοφύτου απέρριψε ενδεχόμενη συνεργασία με το ΑΚΕΛ και υπογράμμισε ότι “η χώρα χρειάζεται ηγέτη για να μπορεί να αντιμετωπίσει τους καρχαρίες, όπως η Τουρκία και διεθνώς”.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ