Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό


Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. εξήγησε ποια είναι τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό που ακολουθούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

«Είναι γνωστό ότι τα παιδιά από μηνών έως τεσσάρων ετών δεν μπορούν να εμβολιαστούν, να φορέσουν μάσκες και να κάνουν self test δήλωσε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, εξηγώντας ποια είναι τα μέτρα προστασίας που ακολουθούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σύμφωνα με την κυρία Μιχαηλίδου το υγειονομικό πρωτόκολλο για τους μικρούς μαθητές στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς περιορίζεται στο κτιριολογικό (απολύμανση) και στα μέτρα πρόληψης και προστασίας που λαμβάνουν οι παιδαγωγοί.

Στο 10% το ποσοστό των μη εμβολιασμένων βρεφονηπιαγωγών

«Οι καθηγητές στα σχολεία και οι δάσκαλοι μπορούν να πηγαίνουν στα φαρμακεία. Έχουμε περάσει τα ΑΜΚΑ τους στη λίστα της ΗΔΙΚΑ και να προμηθεύονται τα δωρεάν self test. Δικαιούνται τρία self test την πρώτη εβδομάδα και δύο την επόμενη», υπογράμμισε.

Και τόνισε ότι, «για τους βρεπονηπιαγωγούς που δεν είναι εμβολιασμένοι ισχύει και γι’ αυτούς το rapid test. Οι εμβολιασμένοι παίρνουν (δωρεάν) από τα φαρμακεία, με το ΑΜΚΑ τους τα self test και οι μη εμβολιασμένοι πρέπει να κάνουν rapid test ώστε να προφυλάσσονται οι μικροί μαθητές».

Όπως αποκάλυψε η κυρία Μιχαηλίδου, το ποσοστό των μη εμβολιασμένων εκπαιδευτικών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι μικρό της τάξης του 8 – 10%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ