Premia Properties: Η εταιρεία που αλλάζει τα δεδομένα στον κόσμο του real estate


Σε μία ιδιαίτερη περίοδο που τα φιλόδοξα επενδυτικά σχέδια, στις περισσότερες περιπτώσεις, μοιάζουν με «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες, η δυναμική και αξιοπρόσεκτη ανάπτυξη σε νευραλγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, μοιάζει με σημαντικό επίτευγμα.

Ειδικά όταν τα συγκεκριμένα επιτεύγματα αφορούν στον «κόσμο» του real estate, αναδεικνύοντας καινοτόμα χαρακτηριστικά, τολμηρή στρατηγική με κοινωνικό χαρακτήρα, αλλά και στιβαρά θεμέλια, τότε ακόμα και οι απρόβλεπτοι εξωτερικοί παράγοντες μπορεί να αποτελούν ευκαιρίες περαιτέρω εξέλιξης και η πορεία προς την επιτυχία να είναι μονόδρομος.

Σε μία εποχή, λοιπόν, που χαρακτηρίζεται από γενικότερη αβεβαιότητα και μεταβλητότητα των αγορών, η Premia Properties έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά για το ελληνικό real estate και όπως φαίνεται, έχει ανοίξει τον δρόμο για εισροή ξένων κεφαλαίων, λειτουργώντας ως επενδυτική διαφήμιση για τη χώρα μας.

Η αναπτυξιακή διάθεση και η «ορμή» της Premia Properties

Λένε πως για να φτάσεις στην «κορυφή» είναι σημαντικό να έχεις όραμα και μεθοδικότητα. Τα δύο αυτά στοιχεία χαρακτηρίζουν δίχως αμφιβολία την Premia Properties, από την ίδρυσή της, μέχρι και σήμερα.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως η ανάπτυξη του Ομίλου στηρίζεται στη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου ακινήτων, το οποίο θα αποφέρει μακροπρόθεσμη αξία και επικεντρώνεται σε συγκεκριμένους τομείς, όπως στα logistics, τον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τον τομέα των εμπορικών καταστημάτων. Επικεντρώνεται όμως ταυτόχρονα και σε κοινωνικού χαρακτήρα ακίνητα, ιδιαίτερα στον χώρο της εκπαίδευσης και της υγειονομικής περίθαλψης, όπως σχολεία, νοσοκομεία, διαγνωστικά κέντρα και χώρους περίθαλψης τρίτης ηλικίας.

Έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την αξιοπιστία της βασικής μετόχου εταιρίας Sterner Stenhus και χάρη στη δυναμική της παρουσία, η οποία βασίζεται στη συμμετοχική φιλοσοφία και σε ένα καλά ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο, η Premia Properties καταγράφει σημαντική αύξηση στο μέγεθος του χαρτοφυλακίου της: Από 7 ακίνητα, αξίας 65,9 εκατ. ευρώ πριν από περίπου έναν χρόνο, σε 27 σήμερα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 173 εκατ. ευρώ.

Όταν οι αριθμοί και το όραμα «συναντώνται»

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να σκιαγραφήσει κάποιος την επιτυχία, καθώς συνήθως οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους, δείχνοντας με τον καλύτερο τρόπο, τη δυναμική πορεία μιας εταιρείας. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση της Premia Properties.

Τα επιτεύγματα είναι πολλά και σημαντικά: Πρωτίστως, η σημαντική διεύρυνση του χαρτοφυλακίου ακινήτων με την προσθήκη συνολικά εννέα νέων ακινήτων, είναι ενδεικτική. Συνοδεύεται όμως από τη στρατηγική είσοδο στον τομέα των εξυπηρετούμενων διαμερισμάτων αλλά και την αύξηση κατά 63% της συνολικής αξίας επενδύσεων του Ομίλου (η οποία διαμορφώθηκε σε 173,1 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2021). Ταυτόχρονα, καταγράφηκε σημαντική αύξηση της καθαρής θέσης του Ομίλου η οποία διαμορφώθηκε σε 114,6 εκατ. ευρώ, καθώς και των ταμειακών διαθεσίμων τα οποία ανήλθαν σε 43,8 εκατ. ευρώ (σε συνέχεια της πρόσφατης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου), ενώ τέλος, η αύξηση εσόδων και η βελτίωση λειτουργικής κερδοφορίας και κερδοφορίας προ φόρων σε ενοποιημένη βάση σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2020. Γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα τη προσθήκη νέων επενδύσεων, ολοκληρώνοντας τα βασικότερα οικονομικά στοιχεία του τελευταίου εννεαμήνου, αποδεικνύοντας ότι η Premia Properties βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης.

Αξίζει να σημειωθεί πως η game changer real estate εταιρεία στην Ελλάδα, του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και έχει ολοκληρώσει με μεγάλη επιτυχία τρεις αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου μέσα σε μόλις 1,5 έτος, ανεβάζοντας ψηλά τον πήχη στον τομέα του real estate και αποτελώντας παράλληλα ένα από τα πιο επιτυχημένα turnaround stories των τελευταίων ετών.

Οι επενδύσεις στην ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων της

Ανταποκρινόμενη στις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, η Premia Properties διαχειρίζεται ένα χαρτοφυλάκιο, το οποίο διαθέτει ακίνητα υψηλής εμπορευσιμότητας και άριστης ποιότητας κατασκευής. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος για τον οποίο η εταιρεία δείχνει προτίμηση σε κτήρια υψηλών ενεργειακών βαθμίδων και επιλέγει να επενδύει με συνέπεια και στην ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων της.

Συγκεκριμένα, επιδιώκει την υιοθέτηση αρχών Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω της εναρμόνισής της στις πρακτικές των διεθνών και ελληνικών δεικτών ESG (Environmental, Social and Governance). Πρόσφατα δε η πολιτική αυτή επιβραβεύτηκε με την ένταξη της εταιρείας στον Ελληνικό Κώδικα Βιωσιμότητας και τον ESG Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στην πραγματικότητα η στρατηγική της συνολικά, συμβάλλει άμεσα και έμμεσα στην ανάπτυξη της οικονομίας, στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Ο στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων της στους κλάδους που έχει ήδη παρουσία, αλλά και σε άλλους κλάδους του real estate, οι φιλόδοξες προοπτικές δεν σταματούν ποτέ. Μέσα από στρατηγικές κινήσεις, όπως η υποβολή αίτησης για την αδειοδότησή της ως Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας («ΑΕΕΑΠ»), μία κίνηση που αποσκοπεί στην αποτελεσματικότερη δραστηριοποίησή της στην αγορά ακινήτων, θα συνεχίσει την ανοδική αναπτυξιακή της πορεία, με λαμπρές προοπτικές για το μέλλον.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ