Mega εμβολιαστικό Παίδων Πεντέλης: Δρομολογείται η λειτουργία του για εμβολιασμό παιδιών

Σήμερα επαναλειτούργησαν τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με το σχέδιο που είχε εκπονηθεί για τον πλήρη επιδημιολογικό έλεγχο μαθητών και εκπαιδευτικών. Ήδη περισσότερα από 15.000 κρούσματα έχουν ανιχνευθεί, γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία τους ιθύνοντες ως προς τον έγκαιρο εντοπισμό της νόσησης και τον μετριασμό της εξάπλωσης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, εντείνεται ο εμβολιασμός των παιδιών σε ηλικίες 5 έως 11 ετών. Η αυξημένη ζήτηση οδηγεί στην υλοποίηση του σχεδίου για εγκαίνια του mega εμβολιαστικού κέντρου στο Παίδων Πεντέλης, με παράπονα από την ΠΟΕΔΗΝ.

Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, επεσήμανε πως το ενδιαφέρον για εμβολιασμό στις ηλικίες 5-11 ετών αυξάνεται. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανοίξουν 40.000 ακόμη ραντεβού για να εξυπηρετηθούν τα παιδιά που επιθυμούν να εμβολιαστούν για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Την ίδια στιγμή, δρομολογείται η λειτουργία 20 ακόμη εμβολιαστικών κέντρων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ

Από τη μεριά της η ΠΟΕΔΗΝ είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τη λειτουργία του νέου mega εμβολιαστικού κέντρου: “Σε σχέση με το Παίδων Πεντέλης, όπως έγινε γνωστό θα βγει από τις εφημερίες των νοσοκομείων για τις ερχόμενες 3 τουλάχιστον εβδομάδες. Ο λόγος φυσικά είναι για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες του εμβολιασμού παιδιών, μειώνοντας τον όγκο εργασιών του νοσοκομείου χωρίς ωστόσο να διακοπούν οι νοσηλείες, τα εξωτερικά ιατρεία ή τα χειρουργεία που έχουν προγραμματιστεί. 

Ακατανόητη, απερίσκεπτη απόφαση που δείχνει την πολιτική κατεύθυνση της Κυβέρνησης που είναι η κατάργηση συγχώνευση Υγειονομικών Μονάδων και η Ιδιωτικοποίηση. Την ώρα που ανοίγουν τα σχολεία και κανείς δεν γνωρίζει την διασπορά του ιού εντός των σχολικών μονάδων, βγάζουν από την εφημερία το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πεντέλης και ως εκ τούτω το θέτουν εκτός λειτουργίας μετατρέποντάς το σε εμβολιαστικό κέντρο. Ήδη στο Νοσοκομείο λειτουργούν 4 εμβολιαστικές γραμμές και οι εργαζόμενοι προτείνουν την αύξηση τους σε 8 συμβάλλοντας στην προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού.”

Στην ανακοίνωσή της συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ: “Πού είναι η Πρωτοβάθμια περίθαλψη; Η γύμνια της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης διαπιστώνεται τις τελευταίες ημέρες και από την κοσμοσυρροή στα ΤΕΠ των εφημερεύων Νοσοκομείων προκειμένου να κάνουν τεστ επειδή τα συνεργεία του ΕΟΔΥ είναι άφαντα και δεν συνταγογραφούνται, δεν παρέχονται δωρεάν τα test. Το Παίδων Πεντέλης έχει ανεπτυγμένες 150 κλίνες και νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 50 παιδιά μεταξύ αυτών και 9 παιδιά με κορωνοϊό. Εξυπηρετεί την Βόρεια και Ανατολική Αττική και λόγω της Αττικής Οδού την Στερεά Ελλάδα και πολλές οικογένειες από την υπόλοιπη Αττική. Εφημερεύει κάθε Δευτέρα και Πέμπτη όλο το 24ωρο. Επίσης κάθε δεύτερη Κυριακή όλο το 24ωρο και κάθε ημέρα από 8πμ έως 2:30μμ.

Οι εργαζόμενοι και οι φορείς της περιοχής σήμερα έστειλαν ηχηρή απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης. Το Νοσοκομείο σήμερα αν και ο σχεδιασμός ήταν να τεθεί εκτός εφημερίας, εφημερεύει κανονικά. Μάταια όμως θεωρήθηκε αυτό υπαναχώρηση της κυβέρνησης. Εστάλη σήμερα κλιμάκιο της 1ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο και με την μεζούρα μετράνε την μετατροπή του Νοσοκομείου σε Εμβολιαστικό Κέντρο. Τέτοιο επιχειρησιακό σχέδιο!!! Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την κατάργηση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here