Κεραμέως: Άμεση πρόσληψη 4.784 εκπαιδευτικών – Προτεραιότητα η ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης

Σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων έχει προκαλέσει η έξαρση του κορονοϊού, με χιλιάδες πλέον εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα να νοσούν.

Τα κενά σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια είναι πολλά και τίθεται σε αρκετές περιπτώσεις ζήτημα ορθής λειτουργίας, με το υπουργείο Παιδείας να προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες, στην άμεση πρόσληψη δασκάλων και καθηγητών ώστε να καλυφθούν τα κενά.

Σήμερα Δευτέρα(10/01) πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας στην οποία εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα καλυφθούν οι ανάγκες σε όλη τη χώρα. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η αναμόρφωση του ωραρίου και αυτό αναμένεται να αφορά και τα ολοήμερα σχολεία.

Επίσης, θα υπάρχει αναδιάταξη προσωπικού όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αλλά και προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών για την Γ’ Λυκείου με δεδομένες τις ανάγκες λόγω πανελλαδικών.

Σε μήνυμά της, η υπουργός Παιδείας κυρία Νίκη Κεραμέως ανακοινώνει την πρόσληψη 4.784 εκπαιδευτικών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας, διαμηνύοντας πως η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής δραστηριότητας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Αναλυτικά το μήνυμα της κυρίας Νίκης Κεραμέως:

«Πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας σήμερα των σχολείων μας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, με μαθητές, εκπαιδευτικούς, στελέχη εκπαίδευσης, γονείς να τηρούν με συνέπεια το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο προσερχόμενοι στις σχολικές μονάδες, με τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε πλήρη συνέργεια.

Η μαζική διενέργεια αυτοδιαγνωστικών τεστ στο μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού που έχει εξεταστεί ταυτόχρονα για κορωνοϊό -1,6 εκατομμύρια μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα σε 24 ώρες- είχε ως αποτέλεσμα την έγκαιρη ανίχνευση σχεδόν 16.000 εν δυνάμει κρουσμάτων, την απομόνωσή τους και την αποφυγή περαιτέρω διασποράς του ιού, όχι μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία.

Στους μαθητές, εκπαιδευτικούς, στελέχη εκπαίδευσης και τοπικής αυτοδιοίκησης, γονείς αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ.

Σταθερή προτεραιότητα της Κυβέρνησης αποτελεί η ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με τα Υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης, προχωρούμε άμεσα σε 4.784 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, 3.576 εξ αυτών με συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας και 1208 αναπληρωτών (γενικής εκπαίδευσης, μαθητείας, ψυχολόγοι/κοινωνικοί λειτουργοί) με συμβάσεις ως τη λήξη του σχολικού έτους, προκειμένου να καλύψουν αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από απουσίες εκπαιδευτικών σχετιζόμενες με την πανδημία του κορωνοϊού. Με την ανάληψη των καθηκόντων τους τις αμέσως επόμενες ημέρες, οι εκπαιδευτικοί αυτοί θα ενισχύσουν το ανθρώπινο δυναμικό της εκπαίδευσης στην απαιτητική συγκυρία της πανδημίας.

Με σχεδιασμό, ετοιμότητα, συνέργειες και αρωγό σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα, τα σχολεία μας συνεχίζουν το πολύτιμο εκπαιδευτικό τους έργο και συμβάλλουν τα μέγιστα και στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της πανδημίας.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here