Κορονοϊός: Γιατί τα κρούσματα στα σχολεία δεν εντάχθηκαν σήμερα στον κατάλογο του ΕΟΔΥ – Τι ισχύει


Τα 15.547 κρούσματα που εντοπίστηκαν στα self test μαθητών και εκπαιδευτικών δεν συμπεριλήφθηκαν στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Πότε θα ενταχθούν και γιατί συνέβη αυτό

Στα κρούσματα κορονοϊού που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον ο ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 27.766 νέες μολύνσεις Covid-19, αριθμός που είναι μικρός αν υπολογίσει κανείς τα 15.547 κρούσματα που εντοπίστηκαν μέσω των self test στους μαθητές και τους καθηγητές των σχολείων. Σημειώνεται πως τα κρούσματα κορονοϊού που έχουν ανιχνευτεί μέσω των self test στα σχολεία θα πρέπει να επιβεβαιωθούν μέσω των rapid test ή των PCR, κάτι που σημαίνει ότι θα ενταχθούν αύριο στον κατάλογο του ΕΟΔΥ

Όπως προαναφέρθηκε 15.547 ήταν τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν από τα self test που έγιναν από μαθητές και εκπαιδευτικούς πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο -προεξάρχοντος του πυρετού- υποχωρούν, και με αρνητικό self test. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό τεστ (self ή radid), η απομόνωση θα παρατείνεται.

Αν εκπαιδευτικός διαγνωστεί θετικός, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο -προεξάρχοντος του πυρετού- υποχωρούν, και με αρνητικό self test για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, και αρνητικό εργαστηριακό έλεγχο (radid ή PCR) για τους μη εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται. Όταν εξέλθουν από την καραντίνα, οι εκπαιδευτικοί υποχρεούνται να χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ