Άσκηση Θάλασσα: Τα οφέλη της άσκησης στο νερό για την υγεία [vid]

Η κολύμβηση είναι η τέταρτη πιο δημοφιλής αθλητική δραστηριότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και ένας καλός τρόπος για να ασκείστε τακτικά. Μόλις δυόμισι ώρες αερόβιας σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα, όπως το κολύμπι, η ποδηλασία ή το τρέξιμο, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο των χρόνιων ασθενειών, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Νοσημάτων των ΗΠΑ. Η τακτική αερόβια άσκηση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε βελτιωμένη υγεία για άτομα με διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Οι κολυμβητές έχουν περίπου το μισό κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με τους ανθρώπους που κάνουν καθιστική ζωή. Πολλοί είναι εκείνοι που αναφέρουν ότι απολαμβάνουν την άσκηση στο νερό περισσότερο από την άσκηση στην ξηρά. Μπορούν επίσης να ασκούνται περισσότερο στο νερό από ό,τι στη στεριά χωρίς αυξημένη προσπάθεια ή πόνο στις αρθρώσεις ή στους μύες.

Άσκηση στο νερό και χρόνιες ασθένειες

Η άσκηση με βάση το νερό μπορεί να βοηθήσει άτομα με χρόνιες παθήσεις. Συγκεκριμένα, για τα άτομα με αρθρίτιδα, βελτιώνει τη χρήση των προσβεβλημένων αρθρώσεων χωρίς επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Water sports και ψυχική υγεία

Η άσκηση με βάση το νερό βελτιώνει την ψυχική υγεία. Η κολύμβηση μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Για άτομα με ινομυαλγία, μπορεί να μειώσει το άγχος και η άσκηση σε ζεστό νερό μπορεί να μειώσει την κατάθλιψη και να βελτιώσει τη διάθεση, σύμφωνα με μελέτης. Τα θαλάσσια σπορ μπορούν επίσης να βελτιώσουν την υγεία των μητέρων και των αγέννητων παιδιών τους και έχει θετική επίδραση στην ψυχική υγεία των μαμάδων. Οι γονείς παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες διαπιστώνουν ότι οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως το κολύμπι, βελτιώνουν τις οικογενειακές σχέσεις.

Καταληκτικά, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η άσκηση στο νερό προσφέρει, σύμφωνα με πληθώρα μελετών, πολλά οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία και είναι μια καλή επιλογή για άτομα που θέλουν να είναι πιο δραστήρια.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here