Κακοκαιρία Διομήδης: Σε επαγρύπνηση η ΠΠ – Μήνυμα από το 112

Σε επαγρύπνηση βρίσκεται η Πολιτική Προστασία εν αναμονή των έντονων καιρικών συνθηκών, με το όνομα «Διομήδης». Σύμφωνα με την ΕΜΥ αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις, που θα φτάσουν μέχρι και την Αττική.

Νωρίτερα την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων, ενόψει του «Διομήδη».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Eνεργοποίηση του 112 για αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων προς τους κατοίκους, ανάλογα με την εξέλιξη της κακοκαιρίας και
  • Λειτουργία Ενιαίων Συντονιστικών Κέντρων, με συμμετοχή του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, σε όλες τις περιφερειακές ενότητες που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία.

 

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, καθώς και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

112: Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 48ωρο σε Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βόρεια Εύβοια, νησιά Νοτιοανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα

Οδηγείες από το υπ. ΠΠ ενόψει της επέλασης του «Διομήδη»

Το υπουργείο καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:

  • Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρά σας ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να μετακινηθείτε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού.
  • Μην διασχίζετε για κανένα λόγο χείμαρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζή ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.
  • Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις. Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here