Σεξ αποχή: Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν κάνετε σεξ

Πολλές έρευνες έχουν γίνει για τα οφέλη του σεξ στη σωματική και ψυχική σας υγεία. Αλλά τι συμβαίνει όταν δεν κάνεις σεξ; Οι παρατεταμένες περίοδοι απουσίας σεξουαλικής δραστηριότητας θα μπορούσαν να συνοδεύονται με διάφορα ζητήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του αυξημένου κινδύνου καρδιακών παθήσεων, αναφέρει η Mirror Online.

Περισσότερο άγχος

Το σεξ απελευθερώνει ενδορφίνες και την ορμόνη ωκυτοκίνη στο σώμα που μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των επιπτώσεων του στρες ή του άγχους. Λιγότερο σεξ σημαίνει ότι αυτές οι ορμόνες και οι ενδορφίνες απελευθερώνονται λιγότερο, γεγονός που θα μπορούσε να κάνει πιο δύσκολη την αντιμετώπιση του στρες. Μάλιστα, μια μελέτη του 2005 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Biological Psychology έδειξε ότι η σεξουαλική επαφή είναι πολύ πιο αποτελεσματική στην ανακούφιση του άγχους από τον αυνανισμό.

Υψηλότερος κίνδυνος καρδιακής νόσου

Το να κάνει σεξ μόνο δύο φορές την εβδομάδα μειώνει στο μισό τις πιθανότητες ενός άνδρα να έχει φραγμένες αρτηρίες. Αυτό σε σύγκριση με όσους επιδίδονται λιγότερο από μία φορά το μήνα στο σεξ, σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine διαπίστωσε ότι το σεξ μείωσε τα επίπεδα ομοκυστεΐνης των ανδρών, μιας επιβλαβούς χημικής ουσίας που μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα. To σεξ μπορεί επίσης ενισχύσει την κυκλοφορία των ανδρών και να προάγει υγιέστερα αιμοφόρα αγγεία.

Χαμηλότερη λίμπιντο

Το να κάνετε λιγότερο σεξ μπορεί να επηρεάσει το ενδιαφέρον σας για αυτό συνολικά και για τις γυναίκες μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα διέγερσης. Οι ειδικοί λένε επίσης ότι η συχνή παρακολούθηση πορνογραφίας μπορεί να απευαισθητοποιήσει τους άνδρες και να κάνει λιγότερο πιθανό να διεγερθούν στην κρεβατοκάμαρα. Μια αμερικανική μελέτη έδειξε ότι οι άνδρες που έκαναν έρωτα λιγότερο από μία φορά την εβδομάδα είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν στυτική δυσλειτουργία από εκείνους που έκαναν πιο τακτικά.

Πιο αργή ανάπτυξη του εγκεφάλου

Μελέτες από τα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Κόβεντρι διαπίστωσαν ότι τα άτομα που έκαναν τακτικό σεξ σημείωσαν υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ για άπταιστη ομιλία και ικανότητα οπτικής αντίληψης των αντικειμένων. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι μεσήλικες αρουραίοι παρήγαγαν στην πραγματικότητα νέα εγκεφαλικά κύτταρα μετά το ζευγάρωμα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here