Πανδημία COVID-19: Η Ιταλία στοχεύει τα μη εμβολιασμένα άτομα με νέους περιορισμούς


Πανδημία COVID-19: Η Ιταλία στόχευσε τους μη εμβολιασμένους με μια σειρά από νέους περιορισμούς για τον κορωνοϊό τη Δευτέρα, με απόδειξη εμβολιασμού ή ανάρρωσης από πρόσφατη μόλυνση που απαιτείται για την είσοδο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, καφετέριες, ξενοδοχεία, γυμναστήρια και άλλες καθημερινές δραστηριότητες. Η νέα απαίτηση «σούπερ» δελτίου υγείας, η οποία καταργεί τη δυνατότητα εμφάνισης απλώς αρνητικού τεστ για πρόσβαση σε υπηρεσίες, έρχεται καθώς πολλοί Ιταλοί επιστρέφουν στη δουλειά και στο σχολείο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Ήρθε καθώς οι μολύνσεις από την COVID-19 ξεπερνούν τις 100.000 την ημέρα στην Ιταλία.

Η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί στο κύμα λοιμώξεων που τροφοδοτείται από το μικρότερο, περνώντας νέους περιορισμούς που στοχεύουν στην ενθάρρυνση των εμβολίων να κάνουν τα εμβόλια ή να αποκλείονται όλο και περισσότερο από ψυχαγωγικές και ακόμη και βασικές δραστηριότητες, όπως το λεωφορείο ή το μετρό για τη δουλειά.

Οι Ιταλοί έχουν υποστηρίξει σε μεγάλο βαθμό τους περιορισμούς, οι οποίοι τους τελευταίους μήνες περιελάμβαναν επίσης εντολές για μάσκα σε εξωτερικούς χώρους και ένα τυπικό δελτίο υγείας για είσοδο στους χώρους εργασίας. Πολλοί χαιρέτησαν τους νέους περιορισμούς, οι οποίοι επιβλήθηκαν τη Δευτέρα από την αστυνομία που ανεβαίνει στους σιδηροδρομικούς σταθμούς για να ελέγξει την κατάσταση του εμβολίου των επιβατών και να βεβαιωθεί ότι φορούσαν τις πιο προστατευτικές μάσκες προσώπου Ffp2, που απαιτούνταν στα μέσα μαζικής μεταφοράς από τη Δευτέρα.

«Είμαι χαρούμενος που ελέγχουν παντού», είπε η Carola, Pasqualotto, μέλος του αθλητικού κέντρου Imperi όπου η ρεσεψιόν έλεγχε την κατάσταση εμβολιασμού των μελών.

«Είμαι υπέρ των υποχρεωτικών εμβολίων για όλους».

Ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ωστόσο, έχει αντιμετωπίσει επικρίσεις για μια σχετική απόφαση να επιβάλει εμβολιασμούς για οποιονδήποτε από 50 ετών και άνω από τον επόμενο μήνα. Οι επικριτές λένε ότι το πρόστιμο για μη συμμόρφωση, το οποίο ξεκινά από 100 ευρώ (113 $), καθιστά την εντολή άδολη.

Ο Ντράγκι προεδρεύει σε συνέντευξη Τύπου αργότερα τη Δευτέρα για να εξηγήσει τα νέα μέτρα.

Η Ιταλία, όπου ξέσπασε για πρώτη φορά η επιδημία του κορωνοϊού στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2020, έχει εμβολιάσει πλήρως το 86% του πληθυσμού άνω των 12 ετών και σχεδόν το 75% όσων είναι επιλέξιμοι και έχουν λάβει αναμνηστικό. Ωστόσο, 2 εκατομμύρια άνθρωποι από τον πληθυσμό των 60 εκατομμυρίων της Ιταλίας είναι επί του παρόντος θετικοί, επηρεάζοντας τις βασικές υπηρεσίες. Οι σχολικές περιφέρειες έχουν παραπονεθεί ότι δεν έχουν αρκετούς δασκάλους για να ανοίξουν ξανά, καθώς τόσοι πολλοί είναι θετικοί ή σε καραντίνα. Ορισμένα δρομολόγια τρένων έχουν περιοριστεί λόγω ελλείψεων εργατικού δυναμικού.

Εν τω μεταξύ, οι ιατρικοί σύλλογοι έχουν πει ότι η αύξηση πλήττει σκληρά τα νοσοκομεία της Ιταλίας.

Περίπου 16.000 ασθενείς με COVID-19 νοσηλεύονται και 1.600 βρίσκονται στην εντατική θεραπεία, αλλά αυτό είναι πολύ χαμηλό από τα 4.000 άτομα που βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι περίπου τα δύο τρίτα όσων νοσηλεύονται τώρα δεν έχουν εμβολιαστεί.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ