HΠΑ Κονέκτικατ: Ζητά από τα γηροκομεία να δέχονται ασθενείς COVID από νοσοκομεία, λόγω έλλειψης προσωπικού

ΗΠΑ Κονέκτικατ: Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Πολιτείας του Κονέκτικατ ζητά από τις εγκαταστάσεις μετεγχειρητικής φροντίδας, οι οποίες περιλαμβάνουν εξειδικευμένες νοσηλευτικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία μακροχρόνιας περίθαλψης, εγκαταστάσεις αποκατάστασης εσωτερικών ασθενών και υπηρεσίες υγείας στο σπίτι, να δέχονται ασθενείς με μεταφορά από το νοσοκομείο με COVID-19. Αυτές οι εγκαταστάσεις “πρέπει να είναι εξοπλισμένες για να φροντίζουν με ασφάλεια άτομα με ενεργή COVID-19 που είναι έτοιμα για εξιτήριο από επείγουσα περίθαλψη”, σύμφωνα με το σημείωμα με ημερομηνία 6 Ιανουαρίου.

Η έξοδος δεν μπορεί να καθυστερήσει για τα εκκρεμή αποτελέσματα των εξετάσεων, καθώς τα γηροκομεία έχουν ήδη τεθεί σε καραντίνα με πολιτικές που βασίζονται στην κατάσταση εμβολιασμού.

Η νέα καθοδήγηση έρχεται καθώς περισσότερο από το 80% των γηροκομείων στο Κονέκτικατ αναφέρουν θετικά κρούσματα μεταξύ των κατοίκων και του προσωπικού, ανέφερε η The Connecticut Mirror. Τα στοιχεία του κρατικού υπουργείου υγείας δείχνουν ότι περισσότερο από το 92% των κατοίκων ηλικίας 65 έως 74 ετών και το 86,9% των 75 ετών και άνω είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Ωστόσο, οι πρώιμες μελέτες δείχνουν ότι τα εμβόλια δεν προσφέρουν τόση προστασία έναντι της όμικρον, που τώρα είναι η κυρίαρχη παραλλαγή στις ΗΠΑ, όπως έχουν έναντι προηγούμενων εκδόσεων του κορωνοϊού.

Ο Matthew Barrett, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Connecticut Association of Health Care Facilities, είπε στη Mirror ότι η νέα πολιτική του State Department θα πρέπει ακόμα να επιτρέπει στα γηροκομεία να απορρίπτουν ασθενείς με COVID-19 εάν δεν είναι εξοπλισμένα για να τους φροντίσουν λόγω των εκτεταμένων ελλείψεων προσωπικού.

Ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη του Κονέκτικατ Νεντ Λάμοντ είπε στην εφημερίδα ότι εάν τα γηροκομεία απορρίψουν ασθενείς με COVID-19, τα νοσοκομεία θα εξακολουθούν να είναι υπεύθυνα για την εύρεση άλλου χώρου για να μείνει το άτομο.

Κατά την έναρξη της πανδημίας, ο πρώην κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο θέσπισε μια πολιτική που απαιτεί από τα γηροκομεία να δέχονται ασθενείς με COVID-19 που απεγκλωβίστηκαν από νοσοκομεία, μια κίνηση που αργότερα επικρίθηκε ευρέως επειδή συνέβαλε σε χιλιάδες ακόμη θανάτους από την ασθένεια σε γηροκομεία.

Η νέα πρωτοβουλία στο Κονέκτικατ απαιτεί από τα γηροκομεία και άλλες εγκαταστάσεις μετα-οξείας φροντίδας να αναπτύξουν ένα σχέδιο για τη διαχείριση νέων εισαγωγών σύμφωνα με την τρέχουσα καθοδήγηση του CDC.

Αυτή η καθοδήγηση λέει ότι τα κράτη που εξετάζουν την «υγειονομική περίθαλψη ανακούφισης» πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα γηροκομεία που υποδέχονται μεταφορές από το νοσοκομείο COVID-19 πρέπει να διασφαλίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν θα θέσει σε κίνδυνο την ικανότητα της εγκατάστασης να σταματήσει την εξάπλωση του ιού εσωτερικά.

Το CDC προσθέτει ότι αυτές οι εγκαταστάσεις πρέπει να διαθέτουν «επαρκή αριθμό εκπαιδευμένων επαγγελματιών υγείας, επαρκή χώρο για να φιλοξενήσουν επιπλέον ασθενείς, κατάλληλα ΜΑΠ και άλλον εξοπλισμό και προμήθειες για τη φροντίδα αυτών των ασθενών».

Το υπόμνημα του κρατικού υπουργείου υγείας απαιτεί απομόνωση για άτομα που διαγνώστηκαν πρόσφατα με λοίμωξη SARS-CoV-2 έως ότου πληρούν τα «κριτήρια για τη διακοπή των προφυλάξεων απομόνωσης».

Τα άτομα που ανέρρωσαν από λοίμωξη τις τελευταίες 90 ημέρες και παραμένουν ασυμπτωματικά δεν χρειάζονται καραντίνα ή απομόνωση και δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε εξετάσεις εκτός εάν είναι συμπτωματικά ή άλλως απαραίτητο, αναφέρει το σημείωμα.

Μπορεί να ζητηθεί εξέταση για πλήρως εμβολιασμένα άτομα που είναι ασυμπτωματικά.

Σε γενικές γραμμές, τα μη εμβολιασμένα άτομα που είναι νέες εισαγωγές και επανεισαγωγές θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του κράτους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here