Sunny Hostin: Η παρουσιάστρια του “The View” λέει ότι δεν εμπιστεύεται πλέον τις οδηγίες του CDC


Sunny Hostin: Στις ειδήσεις των μέσων ενημέρωσης σήμερα, το Associated Press χτυπά τον Μπάιντεν επειδή «υστερεί» στη διαφάνεια, η διευθύντρια του CDC Rochelle Walensky αποτυγχάνει να αποκαλύψει πόσοι θάνατοι ήταν «από» COVID-19 και η Washington Post κατακρίνει τη δικαστή Sonia Sotomayor για την «ψευδή» απαίτηση COVID-19. Η Sunny Hostin, μία από τις παρουσιάστριες του “The View” του ABC, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δεν “πιστεύει” στις τελευταίες οδηγίες από το CDC σχετικά με την καραντίνα με την COVID-19. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στην καθοδήγηση που ενημερώθηκε από το CDC στις 27 Δεκεμβρίου, η οποία μείωσε τη συνιστώμενη περίοδο απομόνωσης για τα άτομα με COVID-19 από 10 ημέρες σε πέντε ημέρες.

Μετά από πέντε ημέρες, συνιστάται στους ανθρώπους να φορούν μάσκες γύρω από τους άλλους για άλλες πέντε ημέρες.

Αυτή η ενημερωμένη κατευθυντήρια γραμμή προκάλεσε δικομματική κριτική για αντίφαση με προηγούμενες κατευθυντήριες γραμμές και για την παροχή ενός «μπερδεμένου» μηνύματος στους Αμερικανούς.

Η Hostin πρόσθεσε τον εαυτό της στη λίστα των κριτικών, απορρίπτοντας κατηγορηματικά την ενημέρωση του CDC. “Ανησυχώ πραγματικά για αυτή τη νέα οδηγία για το CDC. Ξέρω ότι η επιστήμη εξελίσσεται. Ξέρω ότι οι γνώσεις μας εξελίσσονται.

Αλλά τώρα το CDC λέει ότι μετά από πέντε ημέρες μόλυνσης, δεν χρειάζεται να βγείτε αρνητικοί. Μπορείς να βγεις έξω. Μπορείς να επιστρέψεις στη δουλειά και απλά να φορέσεις μάσκα. Δεν το πιστεύω. Νομίζω ότι μετά από πέντε ημέρες, αν δεν κάνεις τεστ, σίγουρα μπορείς να είσαι μολυσματικός και σίγουρα μπορείς να εξαπλώσεις τον ιό σε άλλους ανθρώπους», είπε η Χόστιν.

Πριν από τα πρόσφατα σχόλιά της, η Hostin ήταν ένθερμος υπερασπιστής των πολιτικών του CDC και των εντολών για τα εμβόλια, δηλώνοντας ότι «δεν μπορείς να πάρεις μια απόφαση μόνος σου» όσον αφορά τη δημόσια υγεία.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχει επικριθεί και χλευαστεί από όλες τις πλευρές μετά από μια σειρά μπερδεμένων μηνυμάτων που έχουν μπερδέψει τους Αμερικανούς εν μέσω ρεκόρ αύξησης των κρουσμάτων COVID-19 και της εξάπλωσης της παραλλαγής Omicron.

“Αυτό για το οποίο μιλάμε είναι η δημόσια υγεία. Δεν αφορά μόνο εσάς. Είναι για το κοινό. Επομένως, δεν μπορείτε να πάρετε μια απόφαση μόνο για τον εαυτό σας. Πρέπει να πάρετε μια απόφαση έχοντας στο μυαλό σας άλλους ανθρώπους.

Και κατά την άποψή μου, είναι πολύ εγωιστικό να αποφασίζεις μόνο με βάση τον εαυτό σου», είχε πει τότε η Hostin.

Παρά τις αμφιβολίες της Hostin σχετικά με την τελευταία αλλαγή από το CDC, υπερασπίστηκε τον ανακριβή ισχυρισμό της δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Sonia Sotomayor ότι περισσότερα από 100.000 παιδιά είναι «σε σοβαρή κατάσταση» λόγω του κορωνοϊού. «Θέλω απλώς να το επαναδιατυπώσω λίγο για τη δικαστή Sotomayor», είπε η Hostin. “Αν και μπορεί να μην είναι ακριβής για τις τρέχουσες νοσηλείες σε παιδιά, έχει δίκιο ότι έχουμε περισσότερα παιδιά στο νοσοκομείο τώρα περισσότερο από ποτέ.

Και σίγουρα αντανακλά τις τρέχουσες περιπτώσεις στα παιδιά.”

Η Sotomayor επικρίθηκε έντονα για τη διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τις νοσηλείες παιδιών. Η Washington Post επέβαλε «τέσσερις Πινόκιο» κατά της δήλωσής της για την «παράλογα υψηλή» φιγούρα της, υποστηρίζοντας ότι «είναι σημαντικό για τους δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου να εκδίδουν αποφάσεις με βάση σωστά δεδομένα».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ