Σκόπιμη νόσηση κορωνοϊός: Η επικίνδυνη τάση ανησυχεί Αυστραλία και Ευρώπη


Μετά από σχεδόν δύο χρόνια απελπισίας στους Αυστραλούς καθώς προσπαθούσαν να αποφύγουν να κολλήσουν την COVID-19, οι υγειονομικές αρχές και οι ιατρικοί εμπειρογνώμονες έχουν εκφράσει ανησυχία για μια νέα τάση στην οποία οι άνθρωποι προσπαθούν ενεργά να μολυνθούν ή να μολύνουν άλλους. Η λογική πίσω από την τάση, σύμφωνα με διάφορα βίντεο του TikTok και αναρτήσεις από influencers, είναι να προσβληθεί κάποιος από τον ιό και να «επιταχυνθεί η διαδικασία», επομένως να αποφευχθεί η εκτεταμένη απομόνωση. Πρόκειται σαφώς για μια διαστρεβλωμένη λογική, η οποία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Συναγερμός στην Ελβετία για το νέο επικίνδυνο trend

Στην Ελβετία οι υγειονομικές αρχές ανησύχησαν τόσο πολύ από την τάση που ανακοίνωσαν ότι η εσκεμμένη προσπάθεια να μολυνθεί κάποιος από τον ιό είναι αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση πέντε ετών. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι θανατηφόρα. Στην Ιταλία, ένας άνδρας πέθανε από τον ιό αφού συμμετείχε σε ένα «πάρτι για την COVID-19» με σκοπό να τον κολλήσει και να δημιουργήσει ανοσία μετά την ανάρρωσή του. Πρόκειται για μια λογική με επικίνδυνα ελαττώματα.

Ο επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου της Νότιας Αυστραλίας, καθηγητής Άντριαν Έστερμαν, προειδοποίησε ότι οι συνέπειες τέτοιων προσπαθειών μπορεί να είναι επικίνδυνες και μακροχρόνιες. “Υπάρχει μια σειρά από ελαττώματα σε αυτή την προσέγγιση της σκόπιμης μόλυνσης”, είπε ο καθηγητής Esterman. “Για αρχή, υπάρχει ακόμα η παραλλαγή Δέλτα τριγύρω, η οποία προκαλεί πιο σοβαρή νόσηση. Αλλά ακόμη και η νόσηση με την Όμικρον, αν και οι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν μια πολύ ήπια εξέλιξη, υπάρχουν περιπτώσεις που θα καταλήξουν βαριά άρρωστοι, ακόμα κι αν είναι κατά τα άλλα νέοι και υγιείς”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ