Περιφέρεια Αττικής: Μεγάλη προσέλευση πολιτών για rapid-test στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού


Κλιμάκια με εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού και διενήργησαν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης covid-19 (rapid tests).

Η προσέλευση των πολιτών παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ήταν μεγάλη, καθώς διενεργήθηκαν 344 τεστ.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα και με γνώμονα την προστασία των ευάλωτων και ευπαθών ομάδων, υλοποιούνται από την Περιφέρεια και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών πολιτικές που αφορούν την υγειονομική θωράκιση της Αττικής και την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στο πλαίσιο της σχετικής δράσης στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση και τη συνεργασία των δημοτικών αρχών, αλλά και για την αθρόα προσέλευση του κόσμου και προανήγγειλε τη διάθεση περισσότερων rapid-test για την αύξηση των ελέγχων.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Η αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτεί κοινό σχεδιασμό και ενίσχυση του συντονισμού όλων των φορέων και υπηρεσιών, που αναλαμβάνουν το έργο της δημόσιας υγείας. Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των κατοίκων κάθε γειτονιάς, εντείνοντας δυναμικά τις παρεμβάσεις για την υγειονομική πρόληψη και προστασία όλων των συμπολιτών μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Κεχρής, που έχει αναλάβει τον γενικό συντονισμό της δράσης, επεσήμανε τα εξής: «Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνουμε παρόντες στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Με συγκεκριμένες ενέργειες συμβάλλουμε έμπρακτα στην ασφάλεια του πληθυσμού, μέσω του προσδιορισμού ασυμπτωματικών ή προσυμπτωματικών κρουσμάτων, για τον περιορισμό και την ιχνηλάτησή τους. Διασφαλίζουμε, έτσι, την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και της αγοράς, ενώ ταυτόχρονα προκρίνουμε τη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας, ώστε όσοι πολίτες νοσούν από τον ιό να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε θεράποντες ιατρούς».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ