Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης τρύπωσε στον «Μπαντή» και σε άλλα 3 καταστήματα – Βίντεο ντοκουμέντο


Μπαράζ διαρρήξεων τα ξημερώματα στην οδό Παναγίας Φανερωμένης στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας δράστης εισέβαλλε σε τουλάχιστον τέσσερα καταστήματα, ανάμεσα τους, το παραδοσιακό και πιο γνωστό μπουγατσατζίδικο της πόλης, “Μπαντής” 

Η ώρα ήταν 3.26πμ τα ξημερώματα. Ο διαρρήκτης εισβάλλει στο κατάστημα που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό, αφού παραβίασε την κλειδαριά στην πόρτα και μέσα σε περίπου 3 λεπτά, ερευνά εξονυχιστικά κάθε πιθανό σημείο που μπορεί να βρει κάτι πολύτιμο.

Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας που εξασφάλισε το GRTimes.gr, δείχνει τον δράστη να χρησιμοποιεί αναπτήρα για να φωτίσει τα σκοτεινά σημεία. Διακρίνεται να μπαίνει στο κατάστημα, γνωρίζοντας που είναι η ταμειακή μηχανή και που θα ψάξει, ενώ πριν αρχίσει να ανοίγει συρτάρια και ντουλάπια, φοράει γάντια για να μην αφήσει ίχνη.

Η διάρρηξη έγινε τα ξημερώματα στο πιο γνωστό μπουγατσατζίδικο της πόλης, στον “Μπαντή”, με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Φίλιππο Μπαντή, να εξηγεί στην κάμερα του GRTimes, πως ήταν η 5η ή η 6η φορά που έπεσε θύμα διάρρηξης.

Όπως είπε ο κ. Μπαντής, ο δράστης ζήτημα να αφαίρεσε 20 ευρώ σε κέρματα που είχε στην ταμειακή μηχανή, προσθέτοντας πως τουλάχιστον άλλα τρία καταστήματα στον ίδιο δρόμο, την οδό Παναγίας Φανερωμένης, βρέθηκαν το ίδιο βράδυ στο στόχαστρο του διαρρήκτη.

Δείτε τι είπε:

Ανάμεσα στα άλλα καταστήματα, ήταν ένα με ηλεκτρολογικό υλικό, ένα με επιδιορθώσεις ρούχων, αλλά και ένα πρατήριο άρτου. Όπως είπε στο GRTimes η κ. Ευφημία Ηλιάδου, ο δράστης έκανε άνω κάτω όλο το μαγαζί, ρίχνοντας κάτω ακόμη και ταψιά με κουραμπιέδες και μελομακάρονα, χωρίς να βρει τίποτα να πάρει, ούτε καν κέρματα. Πριν φύγει μάλιστα, επιχείρησε να πάρει και την ταμειακή μηχανή, χωρίς να τα καταφέρει.

Η κ. Ηλιάδου αναφέρει ότι και στο παρελθόν είχε πέσει θύμα αρπαγής τσάντας στον ίδιο δρόμο, στον οποίο οι διαρρήξεις αποτελούν καθημερινότητα. “Ο κόσμος φοβάται. Και να βλέπει δεν λέει τίποτα και δεν επεμβαίνει” τονίζει η ίδια προσθέτοντας πως δεν γνωρίζει αν γίνονται περιπολίες από την αστυνομία στην περιοχή, στη διάρκεια της νύχτας.

Όπως ανέφεραν και τα άλλα θύματα του διαρρήκτη στο GRtimes, ο δράστης χρησιμοποίησε κάποιο εργαλείο, όπως “ψαλίδα” προκειμένου να κόψει την κλειδαριά από τα στόρια και στη συνέχεια να παραβιάσει την πόρτα για να εισβάλλει στα καταστήματα. Όλοι τους επισήμαναν ότι στη διάρκεια της νύχτας, ειδικά τον χειμώνα, η αστυνομία πρέπει να αυξήσει τις περιπολίες στην περιοχή προκειμένου να αποτρέπει περιστατικά εγκληματικότητας.

Πηγή: GRTimes.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ