Επικυρώθηκε η συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie


To Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών επικύρωσε τη συμφωνία εξυγίανσης της Folli Follie, ανοίγοντας το δρόμο για την ανάταξη της πολύπαθης εισηγμένης.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών επικύρωσε τη συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας ως προς όλους ανεξαιρέτως τους όρους της και απέρριψε όλες τις κύριες παρεμβάσεις των αντιδίκων.

Ενδεικτικά, οι παρεμβάσεις των Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και των «δορυφόρων» εταιρειών τους απορρίφθηκαν λόγω έλλειψης εννόμου συμφέροντος. Δηλαδή κρίθηκε ότι οι μέτοχοι δεν έχουν δικαίωμα να παρέμβουν.

Η παρέμβαση του ΕΦΚΑ απορρίφθηκε ως αβάσιμη, διότι κρίθηκε από το δικαστήριο πως δεν επηρεάζεται η ικανοποίηση των απαιτήσεών του και άρα ο ασφαλιστικός φορέας δεν βλάπτεται από τη συμφωνία.

Η παρέμβαση της QQUANT, της εταιρείας διαχείρισης στην οποία έχει περάσει η απαίτησης της Attica Bank, απορρίφθηκε επίσης ως αβάσιμη, αφενός διότι προέρχεται από εγγύηση της εταιρείας που καταγγέλθηκε με καθυστέρηση ως υπερήμερη , αφετέρου διότι κρίθηκε πως η πιστώτρια δεν βλάπτεται από τη συμφωνία.

Σε ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών η Folli Follie αναφέρει τα εξής:

«Η εταιρεία με την επωνυμία «Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο “FF Group” (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι εξεδόθη υπ’ αριθμ. 3/2022 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δυνάμει της οποίας επικυρώνεται η από 31.12.2020 Συμφωνία Εξυγίανσης – Μεταβίβαση Επιχείρησης της Εταιρείας, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την από 9.9.2021 συμφωνία τροποποίησης. Η Εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση για την ενημέρωση των πιστωτών της και του επενδυτικού κοινού σχετικά με τα επόμενα βήματα της διαδικασίας εξυγίανσης. Η Εταιρεία ευχαριστεί θερμά την δικηγορική εταιρεία «Ποταμίτης Βεκρής» για τον επιτυχή χειρισμό της υπόθεσης. Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται από την Εταιρεία σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Κατάχρηση της Αγοράς (EΕ) 596/2014 (MAR) και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Περιέχει πληροφόρηση που εμπίπτει στην έννοια της προνομιακής πληροφορίας για τους σκοπούς του άρθρου 7 του MAR. Για τους σκοπούς του MAR και του άρθρου 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1055 της Επιτροπής, το υπεύθυνο πρόσωπο για την δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για λογαριασμό της Εταιρείας είναι η κα. Μανταλένα Κασιδιαροπούλου, της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων της Εταιρείας».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ