Αστυνομικοί απολύθηκαν γιατί αντί για ληστές, κυνηγούσαν Pokemon


Για έναν… Snorlax έχασαν τη δουλειά τους

Ίσως να γνωρίζετε το παιχνίδι «Pokemon Go» το οποίο εδώ και κάποια χρόνια είναι από τα κορυφαία παιχνίδια (αν όχι το κορυφαίο) σε smartphones.

Δύο αστυνομικοί στο Λος Άντζελες έχασαν τη δουλειά τους γι’ αυτό το παιχνίδι, καθώς την ώρα που διαδραματιζόταν ληστεία σε τοπικό εμπορικό κέντρο, εκείνοι έπαιζαν και κυνηγούσαν έναν… Snorlax, όπως αναφέρει το Vice.

Σύμφωνα με το δικαστήριο, το συμβάν έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2017 με τους πρώην αστυνομικούς ονόματι Lousi Lozano και Eric Mitchell να είναι σε περιπολία και να αγνοούν τις κλήσεις για να κατευθυνθούν στο σημείο της ληστείας.

Όπως ανακάλυψε το δικαστήριο ακούγοντας τις ηχογραφήσεις των ασυρμάτων οι δύο αστυνομικοί «εσκεμμένα απέτυχαν να απαντήσουν στην κλήση και επιχείρησαν να αποκρύψουν το γεγονός λέγοντας είναι σε άλλο σημείο από αυτό που πραγματικά βρίσκονταν». Και σα να μην έφτανε αυτό αφότου ο Lozano ακούγεται να λέει «Παράτα το», λίγο αργότερα ακούγεται ο συνάδελφός του να λέει ότι «ένα Snorlax μόλις εμφανίστηκε στην 46η οδό και Leimer».

Κυριολεκτικά πέντε λεπτά αφότου εσκεμμένα δεν απάντησαν στο κάλεσμα του διοικητή της περιπόλου τους, πήγαν να κυνηγήσουν ένα Snorlax, με τον ένα εξ αυτών να προτείνει εναλλακτική διαδρομή για να φτάσουν νωρίτερα στο… Pokémon.

Κατηγορήθηκαν για διάφορα παραπτώματα εν ώρα καθήκοντος και απολύθηκαν εν τέλει, ενώ στην προσπάθειά τους να ασκήσουν έφεση, κατέθεσαν ότι «δε γνώριζαν πως οι συνομιλίες τους καταγράφονται και πως τα λεγόμενά τους θα έπρεπε να θεωρηθούν ιδιωτικά» και επομένως να προστατευθούν. Λίγες μέρες πριν στις 7 Ιανουαρίου το δικαστήριο αρνήθηκε την έφεση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ