Θεοδωρικάκος: Θετικό παράδειγμα η συνεργασία πρυτανικών αρχών-ΕΛΑΣ για εκκένωση καταλήψεων στο ΑΠΘ


Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στην εκκένωση της κατάληψης του ΑΠΘ τα ξημερώματα της Τετάρτης

Ως «θετικό παράδειγμα» για τη συνεργασία των πρυτανικών αρχών με την ΕΛΑΣ χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, την επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης στο ΑΠΘ τα ξημερώματα της Τετάρτης που οδήγησε σε 15 συλλήψεις.

«Όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στην επίθεση από κουκουλοφόρους σε βάρος καθηγητή της ΑΣΟΕΕ το απόγευμα της Τρίτης λέγοντας ότι «η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τους ενόχους» και τονίζοντας την ανάγκη «με αφορμή αυτό το περιστατικό κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας, το οποίο είναι ευθύνη της πρυτανικής αρχής, θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες και συνεργασία με την Αστυνομία όταν χρειάζεται»

Οι δηλώσεις Θεοδωρικάκου για την εκκένωση στο ΑΠΘ και την επίθεση στην ΑΣΟΕΕ

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, απελευθέρωσαν το χώρο του τμήματος Χημείας που είχε καταληφθεί από άτομα του περιθωριακού χώρου. Είναι ένα θετικό παράδειγμα. Όπου και όταν υπάρχει αυτή η συνεργασία, υπάρχει ασφάλεια και άρα ελευθερία μέσα στο πανεπιστήμιο που είναι η προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, πρόκειται για απροκάλυπτη βία που καταδικάζεται απερίφραστα από όλους. Η Αστυνομία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βρει τους ενόχους, άρα θα πρέπει κανείς να εμβαθύνει με αφορμή αυτό το περιστατικό κάθε πανεπιστήμιο θα πρέπει να έχει σχέδιο ασφαλείας, το οποίο είναι ευθύνη της πρυτανικής αρχής, θα πρέπει να υπάρχει ελεγχόμενη είσοδος και κάμερες και συνεργασία με την Αστυνομία όταν χρειάζεται».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αυτο,γελοιε χουντοκνιτη,υπηρχε ως δυνατοτητα ανεκαθεν.Απλα τα μαλακισμενα της ΔΑΠ,που ειναι και πρωτη δυναμη τρομαρα σας,σε συνδυασμο με κατι πρυτανικες κοτες αφησαν την υποθεση να γινει μπουρδελο.Δεν εφταιγε το ασυλο που,το τσοκαρο η χουντο κεραμεως εσπευσε να καταργησει.Ειστε πολυ κατρουλιαρικα νιανιαρα για να κανετε τον εξυπνο.[εχω και αποδειξεις για του λογου το αληθες αμα θετε να πουλησετε μαγκια]

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ