Ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα -Τι θα γίνει με το πρόστιμο των 100 ευρώ

Πλήρης επιβεβαίωση τόσο για τις έκτακτες μειώσεις φόρων όσο και για την επαναφορά της άδειας ειδικού σκοπού

Στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση και στις κινήσεις που σκοπεύει να κάνει σε σύντομο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση για να απορροφήσει μέρος των αυξήσεων.

«Από τις αρχές του Σεπτεμβρίου είμαστε αντιμέτωποι με μεγάλες ανατιμήσεις. Αυτό έχει τις συνέπειές του και για τα ελληνικά νοικοκυριά. Κάναμε παρεμβάσεις από την πρώτη στιγμή (400 εκατ. για στήριξη του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος), παρακολουθούμε το φαινόμενο για τις ανατιμήσεις που αναμένονται και εξετάζουμε μια σειρά παρεμβάσεων», τόνισε αρχικά ο κ. Οικονόμου, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα και έκανε λόγο για νέα μέτρα στήριξης για την ακρίβεια.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι επανέρχεται η άδεια ειδικού σκοπού, με τις ανακοινώσεις να γινονται σύντομα. Υπενθυμίζεται ότι χθες το Newsbomb.gr έγραφε ότι τα υπουργεία Παιδείας, Εργασίας και Οικονομικών αξιολογώντας την κατάσταση μελετούν το ενδεχόμενο να τεθεί εκ νέου σε ισχύ το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται άμεσα.

Οσον αφορά το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι από τις 16 Ιανουαρίου θα αρχίσουν να βεβαιώνονται τα πρόστιμα.

Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό στην ΑΣΟΕΕ τόνισε: Να διαχωρίσουμε τα περιστατικα, η επίθεση από τραμπούκους σε πανεπιστήμια είναι καταδικαστέα, είμαστε σε ανοικτό μέτωπο με αυτή την τακτική. Θλιβερή είναι όμως και η εικόνα που αναδύεται σχετικά με όλα τα υπόλοιπα. Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της, χωρίς αστερίσκους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here