Κλειστά σχολεία σήμερα (12/1): Σε ποιες περιοχές δεν λειτουργούν λόγω της κακοκαιρίας Διομήδης


Κλειστά σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας έφερε ο «Διομήδης» που επελαύνει από την Δευτέρα

Χιονοπτώσεις και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες προκαλεί η επέλαση του «Διομήδη» στις ορεινές περιοχές της Ξάνθης και στο νησί της Θάσου. Τόσο στον δήμο Μύκης όσο και στον δήμο Θάσου, με αποφάσεις των κατά τόπους δημάρχων, όλα τα σχολεία σήμερα παρέμειναν κλειστά λόγω των χιονοπτώσεων και της δυσκολίας που υπήρχε με την μετακίνηση των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες.

Προβλήματα παρουσιάστηκαν και στην ηλεκτροφώτιση του νησιού, με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για την αποκατάσταση των βλαβών που οφείλονται στη χιονόπτωση. Επίσης, συνεχίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στο τμήμα της Εγνατίας Οδού Ξάνθης- Κομοτηνής -και στα δύο ρεύματα- λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η κίνηση στην ορεινή Ξάνθη γίνεται στα περισσότερα σημεία μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, ενώ οι θερμοκρασίες κινούνται κοντά στο μηδέν για την πόλη της Ξάνθης και κάτω από το μηδέν στα ορεινά της περιφερειακής ενότητας.

Προβλήματα σε περιοχές του δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική, προκάλεσε ο «Διομήδης». Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή προκάλεσαν πτώσεις δένδρων και διακοπές ρεύματος. Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένουν η Αρναία, το Παλαιοχώρι, η Ολυμπιάδα, η Βαρβάρα κι άλλοι οικισμοί του δήμου, ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται επί ποδός για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Την ίδια ώρα, λόγω της χιονόπτωσης και της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου, αλλά και των διακοπών ρεύματος, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μην λειτουργήσουν σήμερα οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις Κοινότητες Αρναίας, Παλαιοχωρίου, Νεοχωρίου, Στανού, Βαρβάρας, Μεγάλης Παναγίας, Σταγείρων και Στρατονίκης.

Ποια σχολεία στην Π.Ε. Λάρισας θα παραμείνουν κλειστά

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 σχολικές μονάδες σε Δήμους της Π.Ε. Λάρισας λόγω των επιπτώσεων που αφήνει η κακοκαιρία «Διομήδης, όπως μεταδίδει το larissanet.

Αναλυτικά, όσα ανακοινώθηκαν:

Δήμος Φαρσάλων

Με απόφαση του δημάρχου Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου, σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου δε θα λειτουργήσουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην επαρχία Φαρσάλων. Η απόφαση ελήφθη λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την περιοχή. Σήμερα, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την αυριανή ημέρα.

Δήμος Ελασσόνας

Με απόφαση του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσα δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 τα σχολεία τόσο της Α/Βάθμιας όσο και της Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης στις κοινότητες:

  • Λιβαδίου
  • Δολίχης
  • Σαρανταπόρου
  • Λυκουδίου
  • Μηλέας
  • Καρυάς
  • καθώς και ο Παιδικός Σταθμός Λιβαδίου λόγω των έντονων καιρικών συνθήκων.

Δήμος Τεμπών

Σε ανακοίνωση από το Δήμο Τεμπών αναφέρεται ότι, τα μαθήματα σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022, θα γίνουν κανονικά σε όλες τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου (Παιδικών, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων), εκτός του Δημοτικού Σχολείου Καλλιπεύκης λόγω έντονης χιονόπτωσης.

Φλώρινα: Κλειστά για τρεις ημέρες τα σχολεία

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας, Σωτήριου Βόσδου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Π.Ε. Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά από σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν τις τελευταίες μέρες. Στο Δήμο Γρεβενών με απόφαση του δημάρχου Γιώργου Δασταμάνη τα μαθήματα σήμερα θα ξεκινήσουν στις 9 π.μ.

Κλειστά τα σχολεία και στη Σαμοθράκη

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Σαμοθράκη, καθώς και τα ΚΔΑΠ Χώρας και Λακκώματος, με απόφαση του δημάρχου, Νίκου Γαλατούμου, λόγω της κακοκαιρίας που επικρατεί στο νησί.

Φθιώτιδα

Στον Δήμο Δομοκού, όπου υπήρξαν πλημμυρικά φαινόμενα αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των Παιδικών Σταθμών, για σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου.

Εύβοια

Αποφασίστηκε όλα τα σχολεία του Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, για σήμερα Τετάρτη να παραμείνουν κλειστά. Κλειστά κράτησε ο «Διομήδης» και τα σχολεία του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Σκύρος

Κλειστά παραμένουν όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σκύρου σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ευρυτανία

Ο Δήμος Καρπενησίου αξιολογώντας τις καιρικές συνθήκες, τις προγνώσεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και συνυπολογίζοντας την επικινδυνότητα στη μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων για σήμερα Τετάρτη.

Η απόφαση αφορά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου. Οι Παιδικοί Σταθμοί, το ΚΔΑΠ και το ΚΔΑΠ ΜΕΑ λειτουργούν κανονικά.

Δήμος Νοτίου Πηλίου

Δεν πραγματοποιούνται σήμερα Τετάρτη τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νότιο Πήλιο, μετά από σχετικά απόφαση του δημάρχου Μιχάλη Μιτζικού, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και συχνών διακοπών ρεύματος. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση μπορούν να διεξαχθούν μέσω τηλεκπαίδευσης, μετά από σχετικές οδηγίες των αρμόδιων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Δημοτική Κοινότητα Οιχαλίας

Ανακοινώθηκε η προσωρινή διακοπή των μαθημάτων, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Δημοτικής Κοινότητας Οιχαλίας, του Δήμου Φαρκαδόνας, σήμερα Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 λόγω διακοπής ρεύματος.

Τρίκαλα

Με απόφαση του Δημάρχου Πύλης κ. Μαράβα Κωνσταντίνου, κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα Δημοτικά Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία της Ελάτης και των Στουρναραίϊκων στον Δήμο Πύλης.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ