Κεμπέκ φόρος υγείας: Οι ανεμβολίαστοι θα κληθούν να πληρώσουν στον Καναδά


Η καναδική επαρχία του Κεμπέκ θα χρεώσει φόρο υγείας στους κατοίκους που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19. Το Κεμπέκ, το οποίο έχει δει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων σε σχέση με την Covid στον Καναδά, αυτή τη στιγμή παλεύει με την αύξηση των κρουσμάτων. Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα ήταν ο πρώτος στη χώρα που θα τιμωρήσει οικονομικά τους ανεμβολίαστους. Μόνο το 12,8% περίπου των κατοίκων του Κεμπέκ δεν είναι εμβολιασμένοι, αλλά αποτελούν σχεδόν το ήμισυ όλων των κρουσμάτων στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία, λίγο πάνω από το 85% των κατοίκων του Κεμπέκ είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου μέχρι την 1η Ιανουαρίου. Ο πρωθυπουργός Φρανσουά Λεγκώ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι τα άτομα που δεν έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου θα πρέπει να πληρώσουν μια εισφορά. Το τέλος δεν έχει ακόμη αποφασιστεί, αλλά θα είναι «σημαντικό», είπε. “Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι ζήτημα δικαιοσύνης για το 90% του πληθυσμού που έκανε κάποιες θυσίες”, είπε ο κ. Legault. “Νομίζω ότι τους οφείλουμε τέτοιου είδους μέτρα”.

Την περασμένη εβδομάδα, η επαρχία ανακοίνωσε ότι θα απαιτούσε απόδειξη εμβολιασμού για να ψωνίσει σε κρατικά καταστήματα κάνναβης και ποτών. Επίσης, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας, η δεύτερη της πανδημίας, από τις 22:00 έως τις 05:00 κάθε μέρα. Την Τρίτη, ο αριθμός των νεκρών από την Covid στο Κεμπέκ έφτασε τους 12.028. Κι αυτό αφού καταγράφηκαν 62 θάνατοι το προηγούμενο 24ωρο. Ο ημερήσιος αριθμός αντιπροσωπεύει παρόμοιο ποσοστό με τον Ιανουάριο του 2021, πριν από την έναρξη των εκτεταμένων εμβολιασμών στην επαρχία.

Το ποσοστό των ασθενών με Covid στην εντατική που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι 45%, δείχνουν τα επαρχιακά στοιχεία. Στη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού παρευρέθηκε ο προσωρινός διευθυντής δημόσιας υγείας του, ο οποίος ανέλαβε μετά την παραίτηση του μακροχρόνιου προηγούμενου διευθυντή λόγω κριτικής για τον χειρισμό του τελευταίου κύματος λόγω της Omicron. Τα νοσοκομεία στο Μόντρεαλ, τη μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας, πλησιάζουν το 100% της χωρητικότητας και έχουν ήδη αρχίσει να περιορίζουν τη φροντίδα που δεν σχετίζεται με την Covid.

Πάνω από 200 μέλη του μη στεγασμένου πληθυσμού της πόλης έχουν επίσης βγει θετικά, υποδηλώνοντας ξέσπασμα. Έρχεται εν μέσω ενός ισχυρού κρυολογήματος, το οποίο είναι συντριπτικά καταφύγια. Το Κεμπέκ ανέφερε 8.710 νέα κρούσματα την Τρίτη. Ο αριθμός αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό θετικότητας 20%. Υπάρχουν επί του παρόντος 2.742 ασθενείς με Covid στα νοσοκομεία του Κεμπέκ, συμπεριλαμβανομένων 244 σε εντατική θεραπεία. Το Κεμπέκ δεν είναι η μόνη περιοχή στον κόσμο που επιδιώκει να επιβάλει χρηματική ποινή σε όσους δεν επιθυμούν να χτυπηθούν.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ