Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια: Κάλεσμα της Ένωσης προς ασθενείς με ΧΑΠ

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας καλεί τους ασθενείς με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπαθεία (Χ.Α.Π.) που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας υποστήριξης ασθενών με Χ.Α.Π. να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία της.

Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι τουλάχιστον 600.000 άνθρωποι πάσχουν από Χ.Α.Π., ωστόσο οι ασθενείς είναι αόρατοι στη δημόσια σφαίρα, καθώς δεν υπάρχει ένας σύλλογος εκπροσώπησής τους.

Οι νόσοι που ανήκουν στην κατηγορία της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας είναι η χρόνια βρογχίτιδα, το πνευμονικό εμφύσημα και το χρόνιο άσθμα. Η έγκαιρη διάγνωση και η στοχευόμενη θεραπευτική προσέγγιση μπορούν να συμβάλουν στον περιορισμό των συμπτωμάτων, στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πασχόντων και στην εξοικονόμηση πόρων του υγειονομικού συστήματος.

Στο παραπάνω πλαίσιο, η Ομάδα Εργασίας ασθενών με ΧΑΠ θα αποτελέσει ένα κύτταρο συνεργασίας, ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών, επισημαίνει η Ένωση, καθώς και διαβούλευσης των συμμετεχόντων, στους παρακάτω άξονες:

  • Χαρτογράφηση των προβλημάτων των ασθενών κατά την πλοήγησή τους στο σύστημα υγείας και στην πρόσβαση τους στη θεραπεία.
  • Ευαισθητοποίηση των ίδιων των ασθενών και της κοινωνίας ευρύτερα για ζητήματα που σχετίζονται με τη νόσο, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της.
  • Ενεργητική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών με Χ.Α.Π.
  • Υποστήριξη και ενδυνάμωση των πασχόντων με αυξημένο βαθμό ευαλωτότητας.

 

Μετά τη συγκρότησή της, η Ομάδα Εργασίας θα πραγματοποιεί τακτικές διαδικτυακές συναντήσεις, βάσει του προγράμματος και των αναγκών των μελών της. Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλουν ασθενείς από όλη την Ελλάδα.

Μπορείτε να βρείτε τη φόρμα εκδήλωσης συμμετοχής στην ομάδα εδώ.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here