Κακοκαιρία: Λευκές εικόνες από τη Χαλκιδική – Πού έφερε προβλήματα ο «Διομήδης»


Κακοκαιρία Διομήδης: Ένα απέραντο άσπρο θα δει οποιοσδήποτε επισκεφτεί αυτή την περίοδο την ορεινή Χαλκιδική, όπου το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα αναδεικνύοντας το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Το έστρωσε στη Χαλκιδική από χθες (12/1) και σήμερα αποκαλύφθηκε -για ακόμη μία φορά- η ομορφιά που αντικρίζει κανείς σε κάθε χιονόπτωση στα ορεινά του νομού, όπως στο Νεοχώρι του δήμου Αριστοτέλη.

Το καταπράσινο του δάσους και το λευκό του χιονιού σχημάτισαν μία πανέμορφη εικόνα, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Παρόλα αυτά, η κακοκαιρία «Διομήδης» έφερε και αρκετά προβλήματα στον δήμο Αριστοτέλη, όπως η διακοπή ηλεκτροδότησης για τουλάχιστον πέντε ώρες σε πολλά χωριά του δήμου. Να υπενθυμίσουμε, ότι παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισε τις προηγούμενες μέρες και ο δήμος Κασσάνδρας.

Επίσης, με εντολή του δημάρχου Αριστοτέλη, Στέλιου Βαλιάνου, τα σχολεία σε επτά χωριά θα παραμείνουν κλειστά για σήμερα. «Ο μεγάλος όγκος χιονιού μας ανάγκασε να κλείσουμε τις σχολικές μονάδες σε επτά χωριά του δήμου. Όσον αφορά στις διακοπές ρεύματος, στα περισσότερα τοπικά διαμερίσματα έχει επανέλθει, ενώ Παλαιοχώρι και Νεοχώρι χρειάζεται να περιμένουν λίγο ακόμη, όπως μας ενημερώνει η ΔΕΔΔΗΕ» τονίζει στο GRTimes.gr ο κ. Βαλιάνος.

Τέλος, ο δήμαρχος Αριστοτέλη αναφέρει με αγανάκτηση στο GRTimes.gr ότι οι εν λόγω διακοπές ρεύματος οφείλονται, κυρίως, και στο μη συντηρημένο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ.

«Το δίκτυο είναι αρκετά παλιό, δεν γίνεται καμία συντήρηση, ούτε αποψίλωση ή κόψιμο των δέντρων. Οπότε, είναι λογικό να δημιουργούνται προβλήματα όταν υπάρχει κακοκαιρία».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ