Κακοκαιρία Διομήδης: Στο πλευρό των αστέγων της Αθήνας και του Πειραιά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός


Με εντολή του Προέδρου του, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα πραγματοποιήσει, εκτάκτως, την Πέμπτη (13/1) δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων (streetwork) σε Αθήνα και Πειραιά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης και ώρες 10:00-13:00, κινητά κλιμάκια του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένα από Κοινωνικούς Λειτουργούς και εθελοντές, θα βρίσκονται στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Μοναστηράκι, Θησείο, Ομόνοια) προκειμένου να διανείμουν, σε όσους έχουν ανάγκη, είδη ατομικής υγιεινής, είδη βασικής διατροφής, ιματισμό, καθώς και μέσα ατομικής προστασίας από τον Covid-19.

Αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της ίδιας ημέρας στο λιμάνι Πειραιά και ώρες 20:00-23:00, όπου εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες, με διασωστικό όχημα του Ε.Ε.Σ, θα διανείμουν ανθρωπιστικό υλικό στους αστέγους και παράλληλα θα προσφέρουν Πρώτες Βοήθειες όπου κριθεί αναγκαίο.

Συνολικά εκτιμάται πως θα ωφεληθούν περίπου 200 άτομα σε Αθήνα και Πειραιά, ενώ ανάλογες δράσεις θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ειδικότερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ