ΟΑΕΔ: 11 νέες δράσεις θα αντλήσουν 590 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Με στόχο τη δημιουργία 86.000 νέων θέσεων εργασίας, παρουσιάσθηκαν χθες τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για το 2022 στο πλαίσιο σύσκεψης που έγινε χθες στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και του διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη. 

Συγκεκριμένα, τη φετινή χρονιά θα προσφερθούν επιπλέον 86.000 νέες θέσεις, μέσω 11 νέων δράσεων που θα αντλήσουν σχεδόν 590 εκατ. ευρώ από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, αλλά και μέσω επτά συνεχιζόμενων δράσεων.

Ο Μητσοτάκης υπογράμμισε πως μέσα σε μόλις δύο χρόνια η κυβέρνηση δημιούργησε 50.000 θέσεις εργασίας και μάλιστα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τη στιγμή που στα τέσσερα και κάτι χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης, δημιουργήθηκαν μόλις 42.000 θέσεις εργασίας. «Αυτές οι πολιτικές αποτελούν και την καλύτερη απόδειξη του προοδευτικού στίγματος της συνολικής πολιτικής που έχει η κυβέρνηση στον τομέα της εργασίας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας ότι ο προσανατολισμός της κυβέρνησης «αποδεικνύει στην πράξη ότι η μείωση των ανισοτήτων και οι ευκαιρίες στους πιο αδύναμους αποτελούν αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητά μας».

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι το έργο του ΟΑΕΔ εντάσσεται στο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο που έχει θέσει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της απασχόλησης, την αντιμετώπιση χρόνιων παθογενειών που βλάπτουν τους εργαζομένους, αλλά και για καλύτερη ισορροπία μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής σφαίρας. Αναφερόμενος στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, τόνισε πως πρόκειται για «μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, την οποία νομοθετήσαμε το περασμένο έτος, η οποία θα μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μια πολύ ακριβή αποτύπωση, σε real time, του χρόνου τον οποίο εργάζονται οι εργαζόμενοι, ώστε να αποφύγουμε φαινόμενα τα οποία στο παρελθόν δυστυχώς έχουν στιγματίσει αρνητικά την αγορά εργασίας, εις βάρος των εργαζομένων», ενώ στάθηκε και στη σημασία της θεσμοθέτησης της άδειας και για τους δύο γονείς. «Αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία σε όλες τις πολιτικές που στηρίζουν τους εργαζόμενους γονείς, αλλά και τους εργαζόμενους πατεράδες.

Η γονική άδεια και για τους δύο γονείς είναι μία σημαντική πρωτοβουλία σε αυτή την κατεύθυνση. Και βέβαια η περαιτέρω ενίσχυση της Επιθεώρησης Εργασίας, ώστε να αποφεύγουμε φαινόμενα εκμετάλλευσης εργαζόμενων από τους εργοδότες αποτελεί κι αυτή μια πολιτική που πιστεύω ότι θα βοηθήσει στον περαιτέρω εξορθολογισμό της αγοράς εργασίας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here