Μέτρα – Κορονοϊός: Η χαλάρωση περνά μέσα από τις… σχολικές αίθουσες


Πυξίδα για ενδεχόμενη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων θα αποτελέσουν τα κρούσματα στις νέες ηλικίες που σχετίζονται με το άνοιγμα των σχολείων 

Βήμα βήμα και συγκεκριμένα εβδομάδα-εβδομάδα θα κινείται η κυβέρνηση με στόχο να μπει φρένο στη διασπορά του κορονοϊού με το βλέμμα στον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και στους σκληρούς δείκτες που έχουν άμεση επίπτωση στις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι η όποια αποκλιμάκωση θα γινει σταδιακά καθώς οι ισορροπίες που έχουν διαμορφωθεί στη διαχείριση της πανδημίας είναι εύθραυστες.

Ο φόβος για ενδεχόμενο πισωγύριμα ήταν αλλώστε αυτός που οδήγησε στην παράταση των υφιστάμενων μέτρων για μία ακόμη εβδομάδα. Οι εκτιμήσεις είναι ότι με την πρώτη ευκαιρία και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες το πρώτο μέτρο που θα αρθεί θα είναι η απαγόρευση μουσικής στην εστίαση.

Την επόμενη εβδομάδα η επιτροπή ειδικών θα αξιολογήσει εκ νέου τα δεδομένα τόσο όσον αφορά στην εστίαση όσο και στα γήπεδα.

Καθοριστικός παράγοντας πάντως για ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων αποτελεί η διασπορά του ιού στις σχολικές μονάδες. Στην κυβέρνηση μπορεί να υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα των σχολείων ήταν επιτυχές και έγινε με ασφάλεια αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει προβληματισμός από την αύξηση των κρουσμάτων στις ηλικίες 4-18 ετών.

Αν ο αριθμός των κρουσμάτων παραμείνει με αυξητικές τάσεις δεν αποκλείονται αλλαγές και ανατροπές.

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει μία πιο σαφής εικόνα για τον αριθμό των κρουσμάτων στα παιδιά μετά από την επιστροφή στα θρανία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ