Κακοκαιρία Διομήδης: Προβλήματα και στην Κρήτη – Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες


Κακοκαιρία Διομήδης: Πλημμύρισαν οι δρόμοι στον κάμπο του Οροπεδίου Λασιθίου – Σε ετοιμότητα οι Αρχές

Με απόφαση του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, έκλεισε το αγροτικό οδικό δίκτυο μέσα στον κάμπο του Οροπεδίου λόγω πλημμυρικών φαινομένων. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης, η ένταση και η διάρκεια των βροχοπτώσεων, πλημμύρισε τους δρόμους μέσα στον κάμπο και η απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας, έγινε για λόγους ασφαλείας. Λίγο μετά τις 9.00 το πρωί της Πέμπτης σύμφωνα με τον κ. Στεφανάκη η θερμοκρασία δεν ξεπερνούσε τους δυο βαθμούς Κελσίου και το κύριο χαρακτηριστικό είναι η έντονη ομίχλη.

«Αν η θερμοκρασία πέσει λίγο ακόμη, είναι σίγουρο ότι θα έρθει χιονόπτωση. Όλες οι υπηρεσίες, το προσωπικό και ο εξοπλισμός του δήμου είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε συνθήκη προκύψει μέσα στη μέρα», είπε ο κ. Στεφανάκης.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σήμερα Πέμπτη το βαρομετρικό χαμηλό που απασχόλησε τη χώρα μας και άφησε πίσω του αρκετά προβλήματα ιδιαίτερα στην περιοχή της Θεσσαλίας, αλλά και προς τα βορειοανατολικά τμήματα αρχίζει και απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την περιοχή, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη. Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης βρίσκεται στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και δημιουργεί μεγάλη διαφορά πίεσης, με αποτέλεσμα και σήμερα οι βοριάδες να πνέουν με μεγάλη ένταση, ωστόσο προς το βράδυ θα αρχίσουν να υποχωρούν.

Την ίδια στιγμή, μεγάλη προσοχή χρειάζεται στον παγετό. Τα φαινόμενα θα αρχίζουν να περιορίζονται προς το νότιο Αιγαίο κι έτσι θα πάμε σε μία βελτίωση του καιρού. Προς τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα αλλά και την Κρήτη θα επιμείνει το κύμα κακοκαιρίας με χιονόνερο ή χιόνι ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και βροχές ή και πρόσκαιρες καταιγίδες σε παραθαλάσσιες περιοχές. Καθώς θα πηγαίνουμε προς το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν προς την περιοχή της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε καλές καιρικές συνθήκες.

Στην Αττική, η μέρα ξεκινάει με συννεφιές στα ανατολικά και βόρεια τμήματα ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι γύρω από την Πάρνηθα και την Πεντέλη. Προς το μεσημέρι όμως, μεγάλα θα είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ