Κίνα: Γυναίκα αναγκάστηκε να μπει σε lockdown με το «ραντεβού στα τυφλά» της


Τα παράδοξα της στρατηγικής «μηδενικών κρουσμάτων» που επιχειρεί να εφαρμόσει η Κίνα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώναν φωτίζει η απίστευτη ιστορία μίας γυναίκας που αναγκάστηκε να μπει σε lockdown με έναν άγνωστο άνδρα

Ένα lockdown που αποφασίστηκε και τέθηκε σε ισχύ με ταχύτητα αστραπής στην Κίνα φέρεται να οδήγησε μια γυναίκα να…κολλήσει στο σπίτι ενός άνδρα που γνώρισε σε ραντεβού στα τυφλά.

Η κυρία Wang όπως ονομάζεται, δημοσίευσε στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης WeChat την περασμένη εβδομάδα ότι είχε κλειδωθεί με το…ραντεβού της καθώς επισκέφτηκε το σπίτι του για να γευματίσουν.

Στην ανάρτηση, είπε ότι πρόσφατα επέστρεψε στην πόλη Zενγκζού από το Γκουανγκζού ενόψει της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. «Είμαι αρκετά μεγάλη, οπότε οι γονείς μου κανόνισαν περισσότερα από 10 ραντεβού στα τυφλά για μένα», ΄έγραψε στην ανάρτηση. Το πέμπτο κατά σειρά ραντεβού της λοιπόν ήταν ένας άνδρας «καλός στη μαγειρική και με κάλεσε στο σπίτι του για να μου μαγειρέψει».

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του γεύματος, ανακάλυψε ότι η κοινότητα στην οποία έμενε ο οικοδεσπότης είχε μπει σε γρήγορο lockdown λόγω κρουσμάτων Covid-19 και κατέληξε να μην μπορεί να φύγει από το σπίτι του για αρκετές ημέρες.

Η κυρία Wang σχολίασε στα μέσα ενημέρωσης την Κυριακή ότι είχε μείνει κολλημένη για τέσσερις ημέρες στο σπίτι του και ότι η κατάσταση δεν ήταν «ιδανική». Πρόσθεσε βέβαια ότι εκείνος της μαγείρευε κάθε μέρα όσο ήταν αποκλεισμένοι μαζί. Και ότι ήταν δύσκολα γιατί «δεν μιλάει πολύ».

Δεν είναι σαφές αν παραμένει κολλημένη στο σπίτι του ραντεβού της. Ωστόσο, τα κρούσματα της Covid-19 επιμένουν στο Zενγκζού τις τελευταίες ημέρες. Μη βασικές επιχειρήσεις διατάχθηκαν να κλείσουν στις αρχές της εβδομάδας στην πόλη και υπήρξαν μεγάλης κλίμακας διαγνωστικά τεστ για να ελεγχθούν οι 12,6 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης για τυχόν «σιωπηλούς» φορείς Covid-19.

Η κυρία Γουάνγκ δεν είναι η μόνη τις τελευταίες εβδομάδες που βρέθηκε να αγνοείται εν μέσω των μέτρων…ταχείας καραντίνας. Τον περασμένο μήνα, ένας άνδρας βρέθηκε κλειδωμένος στη μέση μιας μετακόμισης σπιτιού στη βόρεια πόλη Σιαν.

Είπε στα μέσα ενημέρωσης ότι δεν του επέτρεψαν καν να ολοκληρώσει τη συλλογή αποσκευών από το αυτοκίνητό του και έτσι έπρεπε να ρωτήσει τους γείτονες αν μπορούσε να δανειστεί…ένα πάπλωμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ