Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα της ΝΔ με 10,9 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Δημοσκόπηση Interview: Στις 10,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ με  ΣΥΡΙΖΑ – Το 57,4% διαφωνεί με την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει πρόωρες εκλογές

Διψήφιο προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τα αποτελέσματα πανελλαδικής δημοσκόπησης της εταιρείας Interview για λογαριασμό της Politic.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 33,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 22,3%. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12,3%, το ΚΚΕ στο 4,6%, η Ελληνική Λύση στο 4,5% και το ΜέΡΑ25 στο 3,2%.

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 46% εξακολουθεί να υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει 25%.

Δημοσκόπηση Interview: Πρόωρες; Όχι

Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης (46%) εξακολουθεί να υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα (25%) στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με σχεδόν διπλάσια διαφορά. Μάλιστα ενδιαφέρον παρουσιάζει το εύρημα της δημοσκόπησης σχετικά με το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για προκήρυξη εκλογών.Το 57,4% διαφωνεί ενώ ένα όχι και τόσο ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξης του 35,7% συντάσσεται με το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα που διατυπώθηκε για πρώτη φορά, στα 2,5 χρόνια που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοφιλία των αρχηγών των κομμάτων στη Βουλή, παρά το γεγονός ότι έχουμε εισέλθει στον τρίτο χρόνο διακυβέρνησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με το 47,9% να δηλώνει πως «έχει (μάλλον) θετική άποψη» για τον πρωθυπουργό. Στη δεύτερη θέση είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον οποίο το 42,9% έχει θετική άποψη. Ο νέος «παίκτης» της κεντροαριστεράς συνεχίζει να διατηρεί ένα αξιοσημείωτο ποσοστό δημοφιλίας στον χώρο. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας (28,4%), ο οποίος βλέπει μια αύξηση στο ποσοστό του σε σύγκριση με το 23% της προηγούμενης δημοσκόπησης. Έπεται ο Δ. Κουτσούμπας (27,7), ο Κ. Βελόπουλος (14,9%) και ο Γ. Βαρουφάκης (13,1%).

Δημοσκόπηση Interview: Πανδημία και οικονομία οι βασικές πηγές ανησυχίας για τους πολίτες

Ο κορoνοϊός παραμένει η μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας (23%), αν και ο βαθμός προβληματισμού που προκαλεί έχει υποχωρήσει από την έναρξη της πανδημίας.
Η ελληνική οικονομία προβληματίζει στον ίδιο βαθμό (23%) όσο και η πανδημία καθώς όπως φαίνεται, οι πολίτες κρίνουν ότι το ελληνικό οικονομικό μοντέλο παραμένει αδύναμο και δεν καταφέρνει να λύσει τις παθογένειές του. Ακολουθεί η ακρίβεια (17%), η τουρκική προκλητικότητα (10%) και η ανεργία (9%).

Πηγή: Politic

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ