Κρεμμύδι Ιδιότητες: Περιέχουν φυτικές ενώσεις που προάγουν την υγεία


Κρεμμύδι Ιδιότητες: Τα κρεμμύδια είναι μέλη του γένους Allium των ανθοφόρων φυτών που περιλαμβάνει επίσης σκόρδο, κρεμμύδια, πράσα και σχοινόπρασο. Αυτά τα λαχανικά περιέχουν διάφορες βιταμίνες, μέταλλα και ισχυρές φυτικές ενώσεις που έχουν αποδειχθεί ότι προάγουν την υγεία με πολλούς τρόπους. Στην πραγματικότητα, οι φαρμακευτικές ιδιότητες των κρεμμυδιών έχουν αναγνωριστεί από την αρχαιότητα, όταν χρησιμοποιήθηκαν για τη θεραπεία παθήσεων όπως πονοκεφάλους, καρδιακές παθήσεις και πληγές στο στόμα.

Τα κρεμμύδια περιέχουν αντιοξειδωτικά και ενώσεις που καταπολεμούν τη φλεγμονή, μειώνουν τα τριγλυκερίδια και μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης – όλα αυτά μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Οι ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης και στην προστασία από θρόμβους αίματος. Το Quercetin είναι ένα αντιοξειδωτικό φλαβονοειδούς που είναι πολύ συγκεντρωμένο στα κρεμμύδια. Δεδομένου ότι είναι ισχυρό αντιφλεγμονώδες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των παραγόντων κινδύνου καρδιακών παθήσεων, όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Μελέτη σε 70 υπέρβαρα άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση διαπίστωσε ότι μια δόση 162 mg ημερησίως εκχυλίσματος κρεμμυδιού πλούσιου σε κερκετίνη μείωσε σημαντικά τη συστολική αρτηριακή πίεση κατά 3-6 mmHg σε σύγκριση με ένα εικονικό φάρμακο. Τα κρεμμύδια έχουν επίσης αποδειχθεί ότι μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης. Μια μελέτη σε 54 γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) διαπίστωσε ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ακατέργαστων κόκκινων κρεμμυδιών (40-50 γραμμάρια / ημέρα εάν υπέρβαροι και 50-60 γραμμάρια / ημέρα εάν παχύσαρκοι) για οκτώ εβδομάδες μείωσε το συνολικό και «κακό» LDL χοληστερόλη σε σύγκριση με μια ομάδα ελέγχου. Επιπλέον, στοιχεία από μελέτες σε ζώα υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση κρεμμυδιού μπορεί να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, όπως φλεγμονή, υψηλά επίπεδα τριγλυκεριδίων και σχηματισμός θρόμβων στο αίμα

Τα αντιοξειδωτικά είναι ενώσεις που αναστέλλουν την οξείδωση, μια διαδικασία που οδηγεί σε κυτταρική βλάβη και συμβάλλει σε ασθένειες όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις. Τα κρεμμύδια είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών. Στην πραγματικότητα, περιέχουν πάνω από 25 διαφορετικές ποικιλίες αντιοξειδωτικών φλαβονοειδών. Τα κόκκινα κρεμμύδια, συγκεκριμένα, περιέχουν ανθοκυανίνες – ειδικές χρωστικές φυτών στην οικογένεια των φλαβονοειδών που δίνουν στα κόκκινα κρεμμύδια το βαθύ τους χρώμα.

Μελέτες πολλαπλών πληθυσμών διαπίστωσαν ότι τα άτομα που καταναλώνουν περισσότερες τροφές πλούσιες σε ανθοκυανίνες έχουν μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Για παράδειγμα, μια μελέτη σε 43.880 άνδρες έδειξε ότι η συνήθης πρόσληψη 613 mg ημερησίως ανθοκυανινών συσχετίστηκε με 14% χαμηλότερο κίνδυνο μη θανατηφόρων καρδιακών προσβολών. Ομοίως, μια μελέτη σε 93.600 γυναίκες παρατήρησε ότι εκείνες με την υψηλότερη πρόσληψη τροφών πλούσιων σε ανθοκυανίνη είχαν 32% λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακής προσβολής από τις γυναίκες με τη χαμηλότερη πρόσληψη 14. Επιπλέον, οι ανθοκυανίνες έχουν βρεθεί ότι προστατεύουν από ορισμένους τύπους καρκίνου και διαβήτη.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ