Τι να κάνεις όταν οι γονείς σου δεν συμπαθούν την κοπέλα σου


Είναι μία περίπτωση που θα έχεις βιώσει έστω και μία φορά στη ζωή σου. Η περίπτωση που -εντελώς για δικούς τους λόγους- οι γονείς σου δεν συμπαθούν την κοπέλα σου. Μία κατάσταση που φέρνει νεύρα, γκρίνια και γενικά άσχημο κλίμα και στις δύο πλευρές. Και κυρίως σε εσένα.

Ακολούθησε τις παρακάτω 5 συμβουλές και ίσως καταφέρεις να θάψεις το τσεκούρι του πολέμου ανάμεσά τους…

Φέρε στην κουβέντα θέματα που ξέρεις ότι συμφωνούν
Αντί να σπας το κεφάλι σου προσπαθώντας να τους πείσεις πόσο συμπαθητική είναι, πόνταρε στα κοινά ενδιαφέροντα ή -ακόμα καλύτερα- στα κοινά ιδεώδη. Μπορεί να μην συμφωνούν στα περισσότερα πράγματα σαν χαρακτήρες, αλλά σίγουρα θα έχουν, τουλάχιστον ένα, κοινό. Προσπάθησε λοιπόν να επικεντρώσεις την κουβέντα γύρω από αυτό, χωρίς να υπάρχουν εντάσεις ή αιμοσταγή βλέμματα. Φυσικά το ότι βρήκες κάτι κοινό αναμεταξύ τους, δεν σημαίνει ότι έλυσες και το πρόβλημα. Είναι όμως μια καλή λύση για να μην υπάρχει αμηχανία την ώρα του φαγητού.

Προώθησε τους την καλή πλευρά της
Αρχικά, για να μπορέσεις να κάνεις αυτή την κουβέντα, πρέπει οι δικοί σου να βρίσκονται σε καλή διάθεση και να είναι θετικοί για διάλογο. Στη συνέχεια αναλογίσου τα όσα ξέρεις για το κορίτσι. Σου έχει διηγηθεί κάποια ιστορία όπου βοήθησε έναν φίλο σε μια δύσκολη κατάσταση; Σου αφηγήθηκε ότι έκανε κάπου εθελοντισμό; Πολύ περισσότερο, υπήρξε κάποια στιγμή που βοήθησε εσένα προσωπικά όταν είχες κάποιο μπελά; Όλα τα παραπάνω αποτελούν «υλικό προς εκμετάλλευση». Αφηγήσου τα γεγονότα στους γονείς σου. Βοήθησε τους να καταλάβουν πως πολλές φορές δεν έχει συμφωνία αν συμφωνείς ή όχι με τον άλλο, αλλά το πως συμπεριφέρεσαι καθημερινά στους τριγύρω σου. Και ειδικά σε αυτούς που δεν συμπαθείς.

Θύμισε τους μία αντιπαθητική πρώην σου
Η ατάκα «υπάρχουν και χειρότερα» δεν ειπώθηκε χωρίς λόγο. Αν έχουν αποκτήσει εμπάθεια μαζί της για το ντύσιμο της, την μουσική που ακούει, τα πολιτικά της πιστεύω κ.α., θύμισε τους τι πάει να πει να είσαι πραγματικά αντιπαθητικός. Μία πρώην σου που σου φέρθηκε άσχημα. Που σε πλήγωσε. Που δεν εκτίμησε πραγματικά ούτε εσένα, ούτε την οικογένειά σου. Για να θυμούνται πως πάντα υπάρχουν και χειρότερα…

Κάνε τους να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι για σένα η συναίνεση τους
Μέσα απ’ όλη αυτή την αντιπάθεια, βγαίνει μία μεγάλη αλήθεια: οι δικοί σου την αντιπαθούν επειδή ανησυχούν για σένα. Έστω και λανθασμένα, πιστεύουν ότι θα σου βγει σε κακό. Ότι κάνεις λάθος. Ότι δεν είναι ο άνθρωπος που νομίζεις ότι είναι. Το βασικό, είναι να τους δώσεις να καταλάβουν ότι αν κάνεις λάθος, θα είναι από δική σου επιλογή. Οι άνθρωποι κάνουν λάθη και δεν υπάρχει τίποτε κακό σε αυτό. Αναγκαζόμαστε να πάρουμε ρίσκα και, πολλές φορές, αναγκαζόμαστε να ποντάρουμε σε ανθρώπους. Αν πραγματικά λοιπόν είναι «να φας το κεφάλι σου», ας ευθύνεσαι εσύ εξ’ ολοκλήρου και κανένας άλλος. Μέχρι όμως αυτό το σενάριο γίνει πραγματικότητα, χρειάζεσαι την στήριξή τους. Την αποδοχή τους για τις επιλογές σου. Και εκείνη είναι ανάμεσα σε αυτές.

Συνειδητοποίησε πως δεν έχει σημασία η γνώμη των άλλων
Αν κάθε προσπάθεια για διαπραγμάτευση αποτύχει, μην ξεχνάς το βασικότερο: δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθείς να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους, αν πρώτα δεν είσαι εσύ. Αν οι γονείς σου αδυνατούν να καταλάβουν πως το εν λόγω κορίτσι είναι η επιλογή σου, δώσε τους να καταλάβουν ότι είναι εξίσου δικό σου θέμα το ποια επιλέγεις να είναι δίπλα σου.

Αναρωτήσου λοιπόν -για σένα κυρίως- αν πραγματικά αξίζει να μπεις στην διαδικασία να στεναχωριέσαι. Όσα προβλήματα και αν υπάρχουν, αυτό που έχει σημασία στο τέλος είναι αν μπορείς εσύ να συνυπάρξεις με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Αν ειδικά τα πράγματα αναμεταξύ σας είναι τόσο σοβαρά που οδεύουν σε γάμο, πρέπει να θυμίσεις στους δικούς σου πως πλέον σχεδιάζεις να δημιουργήσεις την δική σου οικογένεια. Η οποία φυσικά θα βασίζεται και στις δικές σου επιλογές.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ