Τηλεργασία tips: 10 items γραφείου για να γίνει η τηλεργασία μας πιο παραγωγική

Ζούμε σε μία περίεργη περίοδο, καθώς τα κρούσματα της covid-19 ανεβαίνουν και η τηλεργασία μπαίνει δυναμικά και πάλι στις ζωές μας. Για τον λόγο αυτό, είναι απαραίτητο να ανασυνταχτούμε και να εξοπλίσουμε το γραφείο μας με τα κατάλληλα μέσα. Όλοι μας επιθυμούμε να είμαστε παραγωγικοί στην εργασία μας από το σπίτι, αλλά είναι κάποια μικροπράγματα που μας δυσκολεύουν. Μπορεί να μη μπορούμε να οργανωθούμε, επειδή μένουμε σπίτι πολλές ώρες, μπορεί να πονάει η πλάτη μας στην καρέκλα του σπιτιού μας ή μπορεί να μην έχουμε καλό φωτισμό. Όλα αυτά χρειάζεται να αλλάξουν. Πώς θα γίνει αυτό; Πολύ απλά και δημιουργικά!

  1. Δωμάτιο με καλό φωτισμό: Επίλεξε το πιο φωτεινό δωμάτιο του σπιτιού και κάν’ το γραφείο. Αν το δωμάτιο δεν έχει πολύ φως, φρόντισε να προμηθευτείς ένα ωραίο φωτιστικό, το οποίο θα φωτίζει όπως εσύ θέλεις και θα σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι στο επαγγελματικό σου γραφείο.
  2. Ανατομική καρέκλα: Αγόρασε μία ανατομική καρέκλα, η οποία θα σου δίνει την ελευθερία να ρυθμίζεις την πλάτη, τα μπράτσα και το ύψος της. Μόνο έτσι, η πλάτη και η μέση σου δεν θα πιάνονται κι εσύ θα είσαι πιο παραγωγικός/ -ή.
  3. Βάση οθόνης υπολογιστή/ laptop: Η βάση θα δώσει ύψος στην οθόνη του υπολογιστή σου κι έτσι δεν θα χρειαστεί να σκύβεις. Επομένως, ο αυχένας σου θα πάει να πονά και θα νιώθεις πιο υγιής.
  4. Usb: Κράτα τα αρχεία σου σε ένα usb ή σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο. Με αυτό τον τρόπο, κάνεις backup τα αρχεία σου και θα είναι πιο εύκολο να τα μεταφέρεις στον υπολογιστή της εργασίας σου, όταν επιστρέψεις για δια ζώσης εργασία.
  5. Γυαλιά με μπλε φως: Αν βιώνεις πονοκεφάλους και κόπωση των ματιών, δώσε μια ευκαιρία σε αυτά τα μπλε γυαλιά που μπλοκάρουν το φως! Η προστασία των ματιών σου μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα.
  6. Ακουστικά: Τα ακουστικά απομονώνουν τους εξωτερικούς ήχους, όπως τα παιδιά που παίζουν στο διπλανό δωμάτιο, κι έτσι μπορείς να συγκεντρωθείς στη δουλειά σου.
  7. Ημερολόγιο: Κράτα ένα σημειωματάριο με τις υποχρεώσεις σου και οργάνωσε τις δουλειές σου!
  8. Πολυμηχάνημα: Ένας εκτυπωτής, ένα scanner, ένα φωτοτυπικό παίζουν σημαντικό ρόλο στο επαγγελματικό σου γραφείο. Εξοπλίσου ανάλογα για να γίνεται η εργασία σου πιο εύκολη.
  9. Αρωματικό χώρου: Φτιάξε τη διάθεσή σου χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια, κεριά ή αρωματικά χώρου. Δεν θα μπορείς να συγκεντρωθείς διαφορετικά, ειδικά αν στην κουζίνα μαγειρεύεις και μυρίζει όλο το σπίτι.
  10. Φυτά εσωτερικού χώρου: Επίλεξε ένα φυτό που θα σου ομορφαίνει το χώρο και θα δίνει χρώμα σε αυτό. Πολλά είναι τα φυτά εκείνα που μπορούν να παράγουν οξυγόνο και να σου χαρίζουν ζωντάνια και την αίσθηση ευεξίας!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here