Απαλλαγή τελών κινητής τηλεφωνίας – mobilefees.gov.gr: Διευκρινίσεις για το πώς να κάνετε την αίτηση


Διευκρινίσεις για τη διαδικασία απαλλαγής από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας που αφορά στους νέους 15-29 ετών έδωσε ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος Γ.Γ Πληροφοριακών Συστημάτων

Απαντώντας σε μια σειρά ερωτήματα που ενσκήπτουν, αποσαφήνισε τι γίνεται όταν το κινητό είναι στο όνομα των γονέων του ενδιαφερόμενου ή όταν ένας νέος αλλάζει νούμερο κινητού και πάροχο κινητής τηλεφωνίας. Όπως επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Υπήρξε μέριμνα από το υπουργείο μας και το υπουργείο Οικονομικών να μπορέσει κάποιος να δηλώνει ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο δεν είναι κατ΄ανάγκη στο δικό του όνομα. Αυτό που δηλώνει κανείς στην πραγματικότητα είναι το ΑΜΚΑ, ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο νέος και τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας. Αυτά τα τρία στοιχεία δηλώνει κανείς στην πλατφόρμα mobilefees.gov.gr».

Και εξήγησε: «Ο γονέας για το ανήλικο παιδί που είναι 15-17 ετών μπορεί να δηλώσει το τηλέφωνο που χρησιμοποιεί το παιδί του και με αυτή τη δήλωση να απαλλαγεί από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας».

Επεσήμανε τα εξής σημεία:

  • Κάποιος εάν θέλει να αλλάξει πάροχο κινητής τηλεφωνίας, αυτόματα θα γίνει και η μεταφορά του τέλους κινητής τηλεφωνίας και στον επόμενο πάροχο. Δεν χρειάζεται να κάνει καμία επιπλέον ενέργεια.
  • Εάν κάποιος χρειαστεί να αλλάξει αριθμό κινητού τηλεφώνου, θα πρέπει να κάνει διαγραφή της αίτησής του και να κάνει αίτηση στην ίδια πλατφόρμα mobilefees.gov.gr, για το νέο αριθμό.
  • Όλες οι ενέργειες πραγματοποιούνται χωρίς να χρειαστεί ο πολίτης να προσκομίσει κανένα δικαιολογητικό ή έγγραφο. Όλα γίνονται αυτόματα
  • Η απαλλαγή ισχύει για τα τέλη κινητής τηλεφωνίας – ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για συμβόλαια ή καρτοκινητά.
  • Επειδή η ζήτηση είναι μεγάλη υπάρχει πρόγραμμα, όπου κάποιος ενεργοποιεί τη δυνατότητα να μπαίνει στην πλατφόρμα και να υποβάλλει τη σχετική αίτηση ανάλογα με το ψηφίο λήξης του ΑΦΜ του ( από το 0 έως το 9)
  • Από τη στιγμή που κάποιος έχει το δικαίωμα υποβολής αίτησης και οποιαδήποτε μεταγενέστερη της 19ης Ιανουαρίου ημερομηνίας μπορεί να το πραγματοποιήσει.
  • Σε δύο ημέρες έγιναν 51.000 αιτήσεις για τα δύο πρώτα ψηφία λήξης ΑΦΜ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ