Δολοφονία Σολόνικ: «Γκάφα» του 2005 έφερε τη λάθος σύλληψη του Γεωργιανού


Ο χειρισμός του φακέλου που οδήγησε στη λάθος σύλληψη στο αεροδρόμιο Μακεδονία για την δολοφονία Σολόνικ

Σε ένα… μακρινό λάθος που έγινε το 2005 οφείλεται η «γκάφα» με τη σύλληψη του 48χρονου Γεωργιανού στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του αρχιμαφιόζου Σολόνικ και της συντρόφου του, μις Ρωσία Σβετλάνα Κόττοβα, το 1997.

Όπως εξηγούν πηγές με γνώση της υπόθεσης, το 2005 χειριστής του φακέλου της υπόθεσης της δολοφονίας Σολόνικ καταχώρησε κατά λάθος τα στοιχεία του πραγματικού δολοφόνου του Σολόνικ στον φάκελο του 48χρονου Γεωργιανού που συνελήφθη πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Όπως αποκαλύπτεται, ο 48χρονος διώκεται αποκλειστικά για υποθέσεις ναρκωτικών και δεν έχει την παραμικρή σχέση με την υπόθεση του 1997.

Περισσότερο «φως» για το πώς έγινε το 2005 το λάθος από τον χειριστή των διωκτικών εγγράφων και του φακέλου σήμανσης του πραγματικού δολοφόνου του Σολονίκ θα πέσει από εσωτερική έρευνα που θα λάβει χώρα στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο 48χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη κυκλοφορούσε με χαρτιά στα στοιχεία που έβγαιναν στο όνομα Καρσλιάδης Ιωακείμ του Βασίλειου και της Νίνα με ημερομηνία γέννησης 30/1/1974 και την ελληνική ταυτότητα, όπως διαπιστώθηκε, την είχε από το 2000 και είχε εκδοθεί από τις ελληνικές αρχές.

Ο ίδιος δεν θέλησε να πει πολλά στους αστυνομικούς μόνο ότι ταξίδεψε απο την Κύπρο στη χώρα μας για να πάει σε μια κηδεία, ενώ και πριν 10 χρόνια είχε ξανάρθει για να παρουσιαστεί στο στρατό!

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της περασμένης Δευτέρας ο 48χρονος έφτασε στη χώρα μας από την Κύπρο. Στο αεροδρόμιο Μακεδονία τον περίμεναν οι αστυνομικοί και του πέρασαν χειροπέδες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ