Εμβόλιο – Μάριος Θεμιστοκλέους: Καμία παράταση για το πρόστιμο στους άνω των 60

Δεν θα υπάρξει καμία παράταση για όσους από 60 και πάνω δεν έχουν κάνει το εμβόλιο σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, από τις 17 Ιανουαρίου όσοι δεν εμβολιάζονται θα έχουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα. Επίσης στο τραπέζι είναι η υποχρεωτικότητα για τους 50 ετών και πάνω, και με βάση την πορεία της πανδημίας θα εξεταστεί και το αν θα κατέβει κι άλλο το ηλικιακό όριο.

Διευκρίνισε ότι μόνο για τον Ιανουάριο το πρόστιμο θα είναι 50 ευρώ.

Θεμιστοκλέους: 210.000 οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών

Ο κύριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως ο αριθμός των ατόμων από 60 ετών και άνω που έχουν κάνει μια δόση ή έχουν κλείσει ραντεβού είναι γύρω στις 210.000, ενώ αυτοί που έχουν εμβολιαστεί πλήρως είναι 170.000.

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε επίσης ότι έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα με τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό συμπεριλαμβανόμενων και όσων έχουν κάνει το Ρωσικό εμβόλιο Σπούτνικ.

Τι γίνεται με τους πολίτες άλλων χωρών

Ο κ. Θεμιστοκλέους διευκρίνισε στον ΣΚΑΪ πως για να επιβληθεί πρόστιμο σε κάποιον πρέπει να είναι κάτοικος Ελλάδας.

Όσοι είναι κάτοικοι Ελλάδος και έχουν εμβολιαστεί πλήρως στο εξωτερικό μπορούν να εξυπηρετηθούν από το emvolio.gov.gr, και αφορά τις χώρες της ΕΕ και άλλες 33 χώρες που συμμετέχουν στη ψηφιακό πιστοποιητικό.. Για τις υπόλοιπες χώρες εκτός ΕΕ και 33 χωρών που συμμετέχουν όπως οι ΗΠΑ, από χθες μέσω ΚΕΠ μπορεί να αναγνωριστεί το πιστοποιητικό τους. Για τις υγειονομικές εξαιρέσεις έχουν συσταθεί υγειονομικές επιτροπές και οι αιτήσεις γίνονται μέσω του emvolio.gov.gr.

Για τους εμβολιασμούς των παιδιών ο ΓΓ. του υπουργείου Υγείας σημείωσε ότι «χθες ανοίξαμε γύρω 7.000 ραντεβού στις καινούργιες εμβολιαστικής γραμμές στο Παίδων Πεντέλης. Από χθες το βράδυ έχουν κλειστεί τα 2.000 ραντεβού άρα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού και στην Αττική». Στα παιδιά θα ισχύει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και μετά την παρέλευση του επταμήνου, τόνισε.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here