Μάσκα CO2: Η παρατεταμένη χρήση μάσκας αυξάνει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα;


Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, πολλές πληροφορίες (σωστές και λάθος, λογικές και παράλογες) συρρέουν στο διαδίκτυο. Ως συνειδητοποιημένος πολίτης, θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθείτε τις εξουσιοδοτημένες κυβερνητικές εντολές και οδηγίες. Ωστόσο, πολλές φορές οι άνθρωποι δεν έχουν χρόνο να επαληθεύσουν τις πληροφορίες που ακολουθούν, με αποτέλεσμα πολλοί να εξαπατούν τους ανθρώπους να ακολουθούν ψευδείς πληροφορίες. Μία από αυτές τις μη πραγματικές δηλώσεις είναι ότι η χρήση μάσκας για μεγαλύτερη διάρκεια επηρεάζει την υγεία καθώς αυξάνεται η ποσότητα CO2 στον αέρα που αναπνέει κάθε άτομο.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας, πολλοί ειδικοί και ερευνητές έχουν δώσει πολλές συστάσεις. Αλλά όλοι επιβεβαιώνουν ότι αυτή είναι μέχρι στιγμής η απόλυτη πανοπλία κατά της μόλυνσης από την COVID-19.
Οι μάσκες διευκολύνουν τη σωστή αναπνοή και ταυτόχρονα σταματούν την εξάπλωση της μόλυνσης περιορίζοντας τα σταγονίδια αέρα να έρθουν σε επαφή με τη δίοδο εισπνοής του ατόμου. Οι μάσκες εξαλείφουν τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού μέσω των σταγονιδίων αέρα που απελευθερώνονται από ένα άτομο.

Ως εκ τούτου, δίνεται τεράστια έμφαση στη χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, επειδή σε μέρη με συνωστισμό, όπου τείνει να συσσωρεύεται τεράστιος αριθμός ανθρώπων, καθώς ο κίνδυνος μετάδοσης της COVID αυξάνεται μέσω της αναπνοής και του βήχα. Σύμφωνα με ερευνητικές μελέτες, η χρήση μάσκας καθυστερεί τη μετάδοση του κορωνοϊού από το ένα άτομο στο άλλο. Η διάρκεια με την οποία οι μάσκες σταματούν τη μετάδοση ποικίλλει ανάλογα με το ύφασμα και τη δομική σύνθεση. Ωστόσο, ακόμη και μια υφασμάτινη μάσκα έχει την ικανότητα να κόβει την αλυσίδα μετάδοσης, σύμφωνα με τη μελέτη.

Όλες οι ερευνητικές μελέτες που σχετίζονται με την COVID-19 έχουν επιβεβαιώσει τη χρήση μάσκας και συνήθειες απολύμανσης. Τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) λένε ότι η χρήση μάσκας δεν αυξάνει τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στον αέρα που αναπνέετε. Σχετικά με τις φήμες για το CO2, τα CDC αναφέρουν: “Οι υφασμάτινες μάσκες και οι χειρουργικές μάσκες δεν παρέχουν αεροστεγή εφαρμογή στο πρόσωπο. Το CO2 διαφεύγει στον αέρα μέσω της μάσκας όταν εκπνέετε ή μιλάτε. Τα μόρια CO2 είναι αρκετά μικρά για να περάσουν εύκολα Αντίθετα, τα αναπνευστικά σταγονίδια που μεταφέρουν τον ιό που προκαλεί την COVID-19 είναι πολύ μεγαλύτερα από το CO2, επομένως δεν μπορούν να περάσουν το ίδιο εύκολα μέσα από μια σωστά σχεδιασμένη και σωστά φορεμένη μάσκα.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ