ΚΙΝΑΛ: Ο πληθωρισμός ροκανίζει το εισόδημα των πολιτών


Δριμύ «κατηγορώ» του ΚΙΝΑΛ κατά της κυβέρνησης για τον πληθωρισμό.

Το Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωσε, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τον πληθωρισμό, καλώντας την να λάβει μέτρα για τη στήριξη των λαϊκών στρωμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ

«Η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ όπου καταγράφεται άνοδος του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) κατά 5,1% για τον Δεκέμβριο του 2021 έναντι του Δεκεμβρίου 2020, πιστοποιεί ότι τα εισοδήματα των πολιτών και ιδίως τον πιο αδύναμων, ροκανίζονται από τον πληθωρισμό.

Η αύξηση των τιμών στα βασικά είδη κατανάλωσης και στην ενέργεια, πολύ πάνω από τον μέσο όρο του ΔΤΚ, σε συνδυασμό με την υψηλή έμμεση φορολογία πλήττει κατά κύριο λόγο τα λαϊκά εισοδήματα και δυσχεραίνει τις συνθήκες επιβίωσης χιλιάδων συμπολιτών μας, που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε στοιχειώδης καθημερινές ανάγκες.

Τα επιχειρήματα της Κυβέρνησης καταρρέουν καθημερινά, καθώς οι Έλληνες είναι πια ουραγοί σε αγοραστική δύναμη. Ο εναρμονισμένος ΔΤΚ σχεδόν αγγίζει αυτόν της Ευρωζώνης, όμως το κατά κεφαλήν εισόδημα των Ελλήνων βρίσκεται κάτω από το 60% των πολιτών της Ευρωζώνης.

Υπενθυμίζουμε τις προτάσεις μας: μείωση του Φ.Π.Α. σε βασικά είδη διατροφής, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, αποτελεσματικοί και εντατικοί έλεγχοι στην αγορά. Έτσι θα στηριχθούν ουσιαστικά οι καταναλωτές, η κοινωνική συνοχή και η οικονομική δραστηριότητα.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ