Εφημερίδα «ΑΥΓΗ»: Δεν αναστέλλεται το καθημερινό φύλλο της εφημερίδας – Εν λειτουργεία αναδιάρθρωση


Στην απόφαση να μην κλείσει εν τέλει η καθημερινή έκδοση της κομματικής εφημερίδας «Αυγή», αλλά να προχωρήσει στην απόλυτα επιβεβλημένη αναδιάρθρωση της εν λειτουργία, αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από «μαραθώνια» συνεδρίαση.

Αν και η εισήγηση του Πολιτικού Κέντρου προς το Πολιτικό Συμβούλιο ήταν να προχωρήσει στην αναστολή του καθημερινού φύλλου, προκειμένου να καταφέρει να μείνει εν ζωή η διαδικτυακή έκδοση και το φύλλο της Κυριακής, το καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να δώσει ακόμα μία ευκαιρία στον ιστορικό τίτλο.

Η συζήτηση ήταν ζωηρή και ακούστηκαν πολλές απόψεις. Αν και υπήρχαν φωνές που υποστήριζαν (πρόσωπα που προέρχονται κυρίως από την Προοδευτική Συμμαχία και τη λεγόμενη προεδρική τάση) που στήριζαν την πρόταση για αναστολή λειτουργίας, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε στο τέλος της συνεδρίασης να εισηγηθεί την εν λειτουργία εξυγίανση της εφημερίδας.

Άλλωστε, αποτελούσε προσωπικό του στοίχημα το να δοθεί λύση σε αυτόν τον «Γόρδιο Δεσμό» που δημιουργούσε πολλά προβλήματα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, μίλησε για «στήριξη του κόμματος στην εφημερίδα», αλλά και για «παρέμβαση όπου χρειάζεται».

Βέβαια, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα συνεχίσει να τρέχει, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να πετύχει τον στόχο της απομάκρυνσης όσων θεωρούνται «αργόμισθοι», ενώ ταυτόχρονα θα γίνει πλήρης επανασχεδιασμός της έκδοσης.

Παράλληλα, το πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ επανεπιβεβαίωσε ομόφωνα την εμπιστοσύνη του στο Διοικητικό Συμβούλιο της «Αυγής» και εξουσιοδότησε τα μέλη του να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις, όσο δύσκολες και να είναι, προκειμένου να επιτευχθεί η οικονομική εξυγίανση της επιχείρησης εν λειτουργία της εφημερίδας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ