Κολύμβηση οφέλη υγεία: 3 βασικοί λόγοι να κολυμπάτε πιο συχνά [vid]


Η κολύμβηση είναι μια αποτελεσματική καρδιαγγειακή προπόνηση ενδυνάμωσης που θα βελτιώσει τόσο την ψυχική όσο και τη σωματική σας υγεία. Το τακτικό κολύμπι είναι ένας τρόπος για να αποκτήσετε φόρμα με χαμηλό αντίκτυπο, βοηθώντας επίσης την υγεία της καρδιάς και την ευελιξία. Με τη βοήθεια ειδικών, διερευνούμε τα κύρια οφέλη της κολύμβησης για τη γενική υγεία σας. «Η κολύμβηση είναι μια από τις πιο ωφέλιμες ασκήσεις για ανθρώπους όλων των ηλικιών, επειδή παρέχει μια προπόνηση για ολόκληρο το σώμα σας», λέει η Sonia Khan, ανώτερη φαρμακοποιός στο Medicine Direct.

3 βασικά οφέλη της κολύμβησης

ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΥΕΣ

«Η αντίσταση του νερού καθώς κινείστε βοηθά στην ενδυνάμωση και την τόνωση των μυών σας», εξηγεί ο Phil Evans, επικεφαλής φυσιοθεραπευτής στο Urban Body, ο οποίος έχει συνεργαστεί με αθλητές του Πανεπιστημίου Loughborough, του Leicestershire County Cricket Club και της Team GB. «Καθώς κινείτε τον εαυτό σας μέσα από το νερό, τα χέρια και τα πόδια σας παλεύουν με την αντίσταση στο νερό όλη την ώρα, αναγκάζοντας τόσο τους κύριους όσο και τους δευτερεύοντες μύες να κάμπτονται, να τονώνουν και να δυναμώνουν».

ΑΣΚΗΣΗ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΠΙΠΤΩΣΗΣ

«Η κολύμβηση είναι μια άσκηση χαμηλής έντασης και χωρίς βάρος, που σημαίνει ότι δεν ασκεί πίεση στη σπονδυλική στήλη, τα γόνατα ή τους γοφούς», σημειώνει ο Evans. «Στην πραγματικότητα, είναι ιδανική για άτομα που υποφέρουν από παθήσεις όπως η αρθρίτιδα, καθώς η άνωση του νερού βοηθά στη στήριξη μέρους του σωματικού σας βάρους. Αυτό μειώνει την πίεση στις αρθρώσεις». Η Khan προσθέτει, «Μπορείς να κολυμπήσεις ακόμα κι αν έχεις τραυματισμούς ή αναπηρία, κάτι που μπορεί συχνά να σε εμποδίσει από το να κάνεις άλλους τύπους άσκησης.» Φρόντισε όμως να αναρρώσεις σωστά, διασφαλίζοντας ότι έχεις όλους τους τύπους ανάπαυσης που χρειάζεσαι, συμπληρώνει.

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

«Βάζοντας την καρδιά και τους πνεύμονές σας να δουλέψουν, η κολύμβηση παρέχει μεγάλη ώθηση στο καρδιαγγειακό σας σύστημα», λέει η Giulia Guerrini, επικεφαλής φαρμακοποιός στο Medino. «Η έρευνα έχει δείξει ότι οι κολυμβητές έχουν τον μισό κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με τους μη ενεργούς ανθρώπους». Ο Έβανς συμφωνεί, εξηγώντας: “Καθώς κολυμπάτε η καρδιά σας και ο ρυθμός της αναπνοής αυξάνονται, επιτρέποντας στο σώμα σας να πάρει την απαιτούμενη ποσότητα οξυγόνου και δίνοντας στην καρδιά σας μια προπόνηση, καθώς αντλεί περισσότερο αίμα”. Προσθέτει ότι όπως και άλλες μορφές αερόβιας άσκησης, η κολύμβηση μειώνει την αρτηριακή πίεση και συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων καλής χοληστερόλης, μειώνοντας περαιτέρω τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ