Μητσοτάκης: Αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από 1η Μαΐου – Θα είναι πολύ μεγαλύτερη του 2%


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε απόψε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω», όπου εξήγγειλε τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Έχω ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας να κινήσει άμεσα τη διαδικασία για μία δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα εφαρμοστεί από την 1η Μαΐου αυτού του έτους».

Διευκρίνισε δε ότι δεν μπορεί να προσδιορίσει το ύψος της αύξησης, ωστόσο – όπως είπε – «Εκτιμώ ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σημαντική. Θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2% που είδαν οι εργαζόμενοι από 1ης Ιανουαρίου του 2022».

Και πρόσθεσε ότι «Αύριο τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας θα ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο στήριξης επιχειρήσεων αλλά και εργαζομένων σε κλάδους που έχουν πληγεί από αυτό το οποίο συνέβη από την Πρωτοχρονιά και μετά. Αναφέρομαι και στους κλάδους του πολιτισμού αλλά και στον κλάδο της εστίασης. Θα δοθεί η δυνατότητα για δύο εβδομάδες σε πρώτη φάση να βάλουν το 25% των εργαζομένων τους σε καθεστώς αναστολής. Άρα να μην πληρώνονται ουσιαστικά από την επιχείρηση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ