Πανεπιστήμιο Colorado Boulder: Ενισχυτικό εμβόλιο covid-19 ως προϋπόθεση προσωπικής μάθησης

Πανεπιστήμιο Colorado Boulder: Οι φοιτητές του Colorado Boulder έχουν στη διάθεσή τους ένα μήνα για να ολοκληρώσουν την εντολή ενίσχυσης του εμβολίου COVID-19 για να παρακολουθήσουν μαθήματα αυτοπροσώπως Το Colorado Boulder είναι ένα από τα πολλά πανεπιστήμια των ΗΠΑ που υποχρεώνουν τους φοιτητές να κάνουν επιπλέον γύρο εμβολίου. Η εξάπλωση της Omicron θα επιβραδυνθεί πιο γρήγορα με εμβόλια και ενισχυτικά λέει ο συνεργάτης του Fox News, Δρ. Marc Siegel.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Colorado Boulder έχουν στη διάθεσή τους λίγο περισσότερο από ένα μήνα για να λάβουν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 ή να απομακρυνθούν για το υπόλοιπο του εξαμήνου.

Το Colorado Boulder είναι ένα από τα πολλά Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ που απαιτεί από τους φοιτητές να κάνουν έναν επιπλέον γύρο του εμβολίου καθώς επιστρέφει η προσωπική μάθηση εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων όμικρον.

“Για να συμμορφωθούν με την ενημερωμένη καθοδήγηση του Colorado Boulder για την COVID-19, τα μέλη της κοινότητας της πανεπιστημιούπολης πρέπει να λάβουν ένα ενισχυτικό εμβολίου έως τις 24 Φεβρουαρίου ή πέντε μήνες μετά τη λήψη της τελικής δόσης της αρχικής σειράς, όποιο από τα δύο είναι αργότερα”.

Οι μαθητές και το προσωπικό πρέπει να υποβάλουν αποδεικτικά στοιχεία για τα ενισχυτικά εμβολίων τους στο διαδίκτυο ή να υποβάλουν εξαιρέσεις με βάση “ιατρικούς ή ηθικούς λόγους”.

Το πανεπιστήμιο καθυστέρησε να ανοίξει ξανά το εαρινό του εξάμηνο μετά τις χειμερινές διακοπές για τις 24 Ιανουαρίου λόγω της καταστροφής που προκλήθηκε από την πυρκαγιά Marshall στην κομητεία Boulder και λόγω της Omicron.

«Λόγω των επιπτώσεων των πυρκαγιών, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για την παραλλαγή όμικρον της COVID-19, η ευρύτερη περιοχή Boulder δεν είναι σε θέση να υποδεχτεί χιλιάδες φοιτητές την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο καγκελάριος Philip DiStefano σε επιστολή της 31 Δεκεμβρίου.

“Η εξ αποστάσεως εκκίνηση θα μας επιτρέψει να παρέχουμε την υποστήριξη που απαιτείται στους επηρεαζόμενους φοιτητές, καθηγητές και προσωπικό μας. Θα μας βοηθήσει επίσης να παρέχουμε πόρους για την υποστήριξη των προσπαθειών ανάκαμψης σε όλην την κοινότητα.”

Ο DiStefano πρόσθεσε στην επιστολή του Δεκεμβρίου ότι το σχολείο ενθάρρυνε σθεναρά τις ενισχυτικές βολές.

Μέχρι την Τρίτη, το πανεπιστήμιο αποφάσισε να απαιτήσει ενισχυτικές βολές για όλους τους μαθητές και το προσωπικό. Αξιωματούχοι του σχολείου ανέφεραν σε ανακοίνωση της Τρίτης ότι οι ενισχυτές «θα βοηθήσουν να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε θέση να διεξαγάγουμε το υπόλοιπο της εαρινής περιόδου όπως έχει προγραμματιστεί και θα βοηθήσουν στην προστασία όσων στη γύρω κοινότητα είναι πιο ευάλωτοι στην COVID-19».

Οι φοιτητές και το προσωπικό μπορούν να λάβουν δωρεάν ενισχυτικές βολές στο κέντρο ευεξίας του σχολείου.

Πάνω από το 92% των μελών της κοινότητας της πανεπιστημιούπολης έχουν ήδη λάβει το αρχικό εμβόλιο.

Τα κρούσματα COVID-19 στο Κολοράντο έχουν εκτιναχθεί σε υψηλά επίπεδα, με μέσο όρο επτά ημερών περίπου 13.000 θετικά κρούσματα και μέσο όρο δύο εβδομάδων πάνω από 2.700 περιπτώσεις ανά 100.000 άτομα.

Η πόλη έχει καταγράψει κατά μέσο όρο 335 νοσηλείες σε επτά ημέρες.

Λίγο πάνω από το 20% των κλινών ΜΕΘ καταλαμβάνεται από ασθενείς με COVID-19, σύμφωνα με το Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Κολοράντο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here